Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Intens estiu al poblat de Ca n'Oliver

Intens estiu al poblat de Ca n'Oliver

5 de setembre de 2012 a les 0:00

Les excavacions, després de dos anys d'estar aturades, s'han centrat en aquesta ocasió en el sistema de fossats que protegien el poblat. En els treballs arqueològics, que han durat tres setmanes, han participat 12 estudiants d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i, a proposta de la regidoria de Cultura, 8 estudiants de batxillerat dels instituts de Cerdanyola.

El poblat ibèric de Ca n’Oliver ha viscut un estiu intens amb la realització de casals infantils i la represa, després de dos anys d’estar aturades, d’excavacions arqueològiques centrades aquesta vegada en el sistema de fossats que protegien el poblat.

El director del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, Joan Francès, explicava que al segle III molts poblats del litoral català van ser enderrocats i el de Cerdanyola, en concret, va patir un gran incendi. Posteriorment, va ser reocupat i les restes van ser llençades al fossar. Són precisament aquestes restes les que ara s’han pogut descobrir.

La campanya d’excavacions ha tret a la llum una important col·lecció de troballes que converteixen el material del segle III del poblat en un dels millors de Catalunya. Algunes d’aquestes troballes han permès, per exemple, determinar que en el segle III les cases s’emblaquinaven i es decoraven en vermell.

En els treballs arqueològics, que han durat tres setmanes, han participat 12 estudiants d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i, a proposta de la regidoria de Cultura, 8 estudiants de batxillerat dels instituts de Cerdanyola. Una experiència força reeixida i amb voluntat de continuïtat.

La campanya d’excavacions té una durada de 2 anys i de fet, l’excavació en si mateixa només representa una petita part de tot el procés de recerca arqueològica que ens permetrà conèixer millor una part molt important de les nostres arrels.