Interès municipal per l'Institut de Ciències Ambientals de la UAB
30 de juny de 2004 a les 0:00L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, ha visitat l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
L’alcalde, acompanyat de la regidora d’Ecologia Urbana i Sostenibilitat, Rosa Guallar, van veure les instal.lacions ubicades a l’edifici de Ciències de la UAB i van atendre les explicacions del director de l’institut, Xavier Gabarrell i del doctor, Martí Boada.
L’ICTA és actualment un institut de recerca que sorgeix després de la conversió del Centre d’Estudis Ambientals (CEA) en institut de recerca propi de la UAB. La finalitat de l’ICTA és promoure la recerca i la formació de postgrau en les ciències i la tecnologia ambientals, i com a element diferenciador respecte a altres centres de recerca trobem la seva dimensió pluridisciplinària. Entre els seus objectius hi ha la promoció, el desenvolupament i la difusió de la investigació referida al medi ambient, dirigit al tercer cicle i a la formació.
Els membres de l’ICTA són professors i professores de la UAB, que pertanyen també a més de divuit departaments diferents de la universitat, a més d’investigadors i investigadores pròpies.
A l’ICTA s’ha promogut especialment la recerca pluridisciplinar, de forma que en els departaments es continua també realitzant recerca específica en l’àrea ambiental. Durant el curs 2003-2004, l’ICTA compta amb més de 10 projectes europeus en fase de realització.
Durant aquests anys l’ICTA s’ha preocupat per desenvolupar noves àrees de recerca i metodologies, absents anteriorment a l’Estat. Així, els primers treballs de recerca en Economia Ecològica, Ecologia Industrial, analisis multicriteri aplicat al medi ambient, observatoris ambientals, etc. s’han realitzat des de l’ICTA, sense oblidar temàtiques com el canvi climàtic, el paleoclima, l’ecologia urbana, la biodiversitat, la gestió de l’aigua, l’análisi de fluxos materals i d’energia o el risc, entre d'altres àmbits.