Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Isidre Grau i Vinyes de Savall, a la trobada d'escriptors Galeusca
Isidre Grau i Vinyes de Savall, a la trobada d'escriptors Galeusca

Isidre Grau i Vinyes de Savall, a la trobada d'escriptors Galeusca

3 de novembre de 2004 a les 0:00

L’escriptor cerdanyolenc Isidre Grau va llegir la seva conferència Vinyes de Savall, un escenari de canvis en el marc del XXI Encontre d’escriptors gallecs, bascos i catalans, Galeusca 2004, celebrat a Ourense i Allariz del 29 d'octubre a l’1 de novembre. La trobada té caràcter anual i des de 1984 s’ha organitzat de manera rotatòria en els diversos territoris de les llengües representades, el gallec, el basc i el català.

El tema central de les jornades era el paper de les ciutats i els espais imaginaris dins les tres literatures. Grau va intervenir en la primera taula rodona del dissabte passat, al voltant de La imatge literària de la Ciutat a les literatures gallega, catalana i basca, moderada per Carlos López Bernárdez -vicepresident de l'Associació d'Escriptors en Llengua Galega- i compartida amb els escriptors Fran Alonso -premi Blanco Amor de novel.la per Tràiler-, que va parlar de Vigo, i Urtzi Urrutikoetxea, que es va referir a Bilbao. Grau, per tant, no es va ocupar d’una ciutat real, com podria ser Barcelona o Cerdanyola, sinó d’una ciutat imaginària com és la seva veïna Vinyes de Savall, l’espai literari creat amb la novel·la Vent de memòria i desenvolupat més a fons amb Els colors de l’aigua i les altres quatre novel·les que completen el cicle de la família Benavent, uns personatges de molta familiaritat amb Cerdanyola del Vallès. La ponència íntegra es pot consultar al web isidregrau.net, concretament en l’apartat dedicat a Vinyes de Savall

La representació catalana al Galeusca va estar formada, entre d’altres escriptors, per Jaume Pérez Montaner, president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ponent de la taula La construcció de l’espai aliè: les ciutats del món des de la literatura gallega, basca i catalana; Joan Agut, que va intervenir en la taula rodona sobre Ciutats utópiques, ciutats somniades, ciutats futures; i Miquel Desclot, Lluís Alpera i Maria Fullana, que van participar en un recital poètic. La major part dels actes es van desenvolupar al Liceo Ourensán i a la Casa do Concello de Allariz.