Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Isidre Grau, protagonista de la trobada de síntesi de la UOC
Isidre Grau, protagonista de la trobada de síntesi de la UOC

Isidre Grau, protagonista de la trobada de síntesi de la UOC

8 de juny de 2005 a les 0:00

L’escriptor Isidre Grau va participar dissabte a la trobada de síntesi de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), celebrada al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per tancar l’actual semestre lectiu. Convidat pels estudis de Filologia Catalana, va compartir una sessió de treball amb els alumnes de Literatura Catalana Contemporània II, que durant el curs han treballat la darrera novel·la del cerdanyolenc, Groc d’Índia.

El Diari de la Trobada, editat per la UOC i de distribució gratuïta entre la comunitat d’aquesta universitat, va dedicar una entrevista a dues planes a Grau. La feren els alumnes de Literatura Catalana Contemporània II dels estudis de Filologia Catalana de la UOC. Junt amb l’entrevista es publica un text inèdit de Grau, titulat La literatura, un plaer compartit. Comença, tot referint-se a la literatura, dient que “després de trenta anys d’escriure, he entès  fins a quin punt és una manera de viure”. Grau manifesta que la indagació del món que l’envolta l’acosta a l’escriptura, “perquè la converteixo en una eina d’expressió personal”. Sincer, diu que “al cap de tot plegat, sospito que si escric és per explicar-me millor el món. O per defensar-me’n. Perquè també he après que la vida és més dura del que sembla a primera vista i de vegades necessites neutralitzar-ne els efectes”.

El cerdanyolenc desvetlla alguns detalls de la “cuina” de les obres Els colors de l’aigua i de Groc d’Índia – la novel·la que han treballat els alumnes de la UOC – per concloure que “al capdavall, el repte personal continua obert: fer de la literatura una eina de relació amb el món, una manera de penetrar millor en els racons més insondables de la condició humana, sense perdre de vista que darrere els treballs amb el llenguatge hi ha el plaer de la creació artística, un plaer que l’autor ha d’aconseguir que el lector comparteixi”.