Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • IV Jornada d’acompanyament amb adolescents en medi obert a la UAB
IV Jornada d’acompanyament amb adolescents en medi obert a la UAB

IV Jornada d’acompanyament amb adolescents en medi obert a la UAB

8 de maig de 2015 a les 10:09

La jornada es celebrarà el 13 de maig a l’Auditori de Lletres de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. La jornada es planteja com a un espai de reflexió i un punt de trobada on es puguin intercanviar experiències i coneixements i millorar amb estratègies i eines concretes pel que fa al vincle educatiu.

La quarta edició de les Jornades d’acompanyament amb adolescents en medi obert busca aprofundir en la importància de l’acció conjunta entre els diversos agents socioeducatius del territori des de la consciència dels aspectes clau que intervenen en la generació del vincle educatiu.

Les novetats d’aquest any són les comunicacions pòster a la jornada, escollint-se per votació popular la millor. També destaca la incorporació de l’Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona a l’organització.

L’organització entén com a medi obert “un espai educatiu que es troba en interrelació constant amb els espais quotidians on les persones interaccionen tant amb els iguals com intergeneracionalment. S’hi creen vincles des de les pròpies potencialitats, desitjos i motivacions. Vincles que contribueixen a la transformació personal i social, i hi entren en joc tots els agents socials de l’entorn.”

El programa

La psicòloga i professora de la Universitat de València, Concepción Martínez, oferirà la conferència Mirada, acción, relación y surgió la chispa: la vinculación con adolescentes, una esperada relación impredecible. Es presentarà el material tècnic Eina d’identificació per al desenvolupament de la competència social. Ho farà Xavier Millán, de la Secció de Recursos d’Infància i Famílies. Servei de Suport de Programes Socials. Diputació de Barcelona.

També es debatrà sobre ciutat i medi obert, amb la participació d' Antoni Rosa, cap de la Secció de Gestió de Serveis al Territori. Servei de Polítiques d'Acció Comunitària i Participació Ciutadana. Diputació de Barcelona i de Sera Sánchez, educador social. Bloguer de Educador social en Alaska.

Es presentaran comunicacions pòsters elaborats per persones que treballen amb adolescents i on expliquen les seves experiències. Aquesta és una altra de les novetats de la jornada. A banda de la difusió de les comunicacions, es premiarà que aconsegueixi més vots de tots els assistents a la jornada.

Per la tarda es faran tallers. Seran:

  • Anàlisi del cost-benefici dels projectes en medi obert. A càrrec de Jordi Díaz Gibson (Professor i investigador en educació i innovació col·laborativa. Universitat Ramon Llull-Blanquerna).
  • El treball en perspectiva de gènere en el medi obert, de Lídia Vaquero (Sociòloga. Màster en Violència Masclista. Responsable de l'àrea de prevenció de l'Associació El Safareig).
  • Trabajando en contextos afectivos y efectivos. Yo tengo, yo puedo, yo soy, ofert per Concepción Martínez (Psicòloga. Professora. Universitat de València).
  • Mindfulness. Cap a la consciència plena de les situacions de risc, a càrrec d’ Elisenda Dalmau (experta en Mindfulness i educació).
  • El joc motor com a mitjà d’intervenció socioeducativa, ofert per Merche Ríos (Universitat de Barcelona. Facultat d’Educació. Especialista en educació física i col·lectius d’exclusió social).
  • Resolució de conflictes en l’espai públic, per Miquel Izquierdo (Mediador de Serveis de Mediació Municipal, de l’equip de Convivència i Ciutadania del Barcelonès).
  • Usos adolescents de drogues: del carrer a la xarxa, passant pel despatx, ofert per Jordi Bernabeu (Psicòleg. Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers). SobreDrogues.net

La jornada l’organitzen els ajuntaments de Badia, Cerdanyola i a partir d’aquest any, s’incorpora Terrassa. També organitzen la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Facultat de Ciències de l’Educació. Hi col·laboren Dynamo Internacional, el CEESC, Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges