Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Jesús Bolinaga presenta el llibre sobre el procés creatiu de la seva pintura
Jesús Bolinaga presenta el llibre sobre el procés creatiu de la seva pintura

Jesús Bolinaga presenta el llibre sobre el procés creatiu de la seva pintura

20 de juny de 2006 a les 0:00

Prenent com a referència les ceràmiques dels aixovars funeraris del sepulcre col·lectiu localitzades al carrer de París, Jesús Bolinaga va pintar un quadre que va anomenar Kalkos

El Museu de Ca n'Ortadó acollia diumenge la presentació del llibre Kalkos que recull el procés de creació de l'obra que Jesús Bolinaga va realitzar l'any passat a l'activitat "L'artista treballa al Museu". Prenent com a referència les ceràmiques dels aixovars funeraris del sepulcre col·lectiu localitzades al carrer de París, Jesús Bolinaga va pintar un quadre que va anomenar Kalkos, nom inspirat en la cultura del calcolític o del coure a la qual pertanyien les ceràmiques. Durant mesos, a partir d'aquell diumenge de juny, l'artista local va treballar al jardí la seva pintura de grans dimensions i complexitat i moltes persones van poder veure com l'obra anava prenent forma. Bolinaga va acabar el quadre a l'octubre i el va donar a la ciutat.

La regidora de Cultura, Consol Pla, va explicar que la col.laboració amb l'artista va fer replantejar l'activitat en dos sentits: que les col.leccions del Museu havien de ser el referent a partir del qual l'artista convidat fes la seva obra i fer-ne un llibre que recollís el procés creatiu, l'obra acabada i la història dels objectes en que s'inspirava.

Per a Jesús Bolinaga, l'experiència de pintar l'obra Kalkos al jardí del museu va ser "agradable, interessant i també sorprenent". Bolinaga va comentar que normalment el procés creatiu és un procés íntim que desenvolupa en la soledat del seu estudi. En canvi, aquesta activitat li va permetre sentir els comentaris que els visitants del museu li feien. També va rebre "una lliçó d'humilitat" ja que les persones que se li acostaven preguntaven sobre la pintura i no sobre l'artista. Això demostra, segons Bolinaga, que l'important és l'obra i no l'artista, ja que de la mateixa manera que del terrissaire del calcolític en sabem ben poc, els visitants del jardí tampoc en sabien gaire del pintor.

L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va qualificar l'activitat de molt interessant perquè "sap combinar la història més antiga amb la modernitat més actual". Segons Morral, Cerdanyola disposa d'una matèria primera "extraordinària" amb artistes de primera magnitud de tots els àmbits i amb un patrimoni artístic molt important, però que encara és poc conegut.

En aquest sentit, "L'artista treballa al Museu" permet donar a conèixer aquest capital. L'artista local i professora d'Arts Plàstiques de l'Ateneu, Anna Riverola protagonitzarà el proper any el llibre que recollirà el procés creatiu de l'escultura inspirada en el conjunt d'eines de ferro d'època ibèrica que va començar ahir al museu de Ca n'Ortadó.