Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Jordi Bonet se'n du el primer Premi Valldaura-Pere Calders després de la fusió
Jordi Bonet se'n du el primer Premi Valldaura-Pere Calders després de la fusió

Jordi Bonet se'n du el primer Premi Valldaura-Pere Calders després de la fusió

22 d'abril de 2002 a les 0:00

Jordi Bonet ha aconseguit el VIII Premi Valldaura-Memorial Pere Calders amb la novel.la [i]S'ha trencat alguna cosa[/i] en la primera edició després de fusionar-se els premis de narrativa que fins ara convocaven per separat l'Ajuntament de Cerdanyola -el Valldaura- i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) -el Pere Calders. Bonet guanya així el premi millor dotat econòmicament, 5.000 euros, dels 4 que s'atorguen a la Nit Literària.
Montse Costa indica, en nom del jurat, que [i]S'ha trencat alguna cosa[/i] és ""una novel.la molt llegidora amb un plantejament estimulant amb un relat que es converteix en una simfonia coral que parla dels canvis d’uns personatges que surten de la rutina"". Segons el jurat, l'obra té ""un llenguatge àgil que enganxa de seguida al lector"".
L’empordanés Jordi Bonet explica que la seva novel.la descriu el viatge a Galícia d’un grup de personatges i la situació que viuen família i amics a casa. L’autor assegura que en el relat han estat les situacions les que han tirat dels personatges: “m’he limitat a anar descrivint totes les situacions per les que passen els personatges i les relacions que tenen entre ells”, afirma. Bonet tampoc es proposa buscar un llenguatge àgil, “tot i que crec que és necessari que quedi entenedor”.
L'autor marca els seus inicis en la seva afecció infantil, al 9 o 10 anys, fins arribar a les primeres mencions a concursos a Tarragona i Tremp i els primers guardons: el Premi Recull de narrativa de 1999 amb una col.lecció de 8 contes, i ara el Valldaura-Memorial Pere Calders. Precisament, Bonet considera “un honor” haver guanyat un premi amb el nom d’un escriptor de la categoria de Calders, tot i que reconeix que l’autor de Cròniques de la veritat oculta no està entre els seus preferits.