Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Jordi San José reivindica els diferents models d’un element clau de la societat:...
Jordi San José reivindica els diferents models d’un element clau de la societat: la família Jordi San Jose (Foto IG Eumo Editorial)

Jordi San José reivindica els diferents models d’un element clau de la societat: la família

31 de gener de 2024 a les 13:03

Jordi San José presenta Estimades famílies, un llibre que reivindica la família des de la diversitat i subratlla el paper dels centres educatius en la cohesió social. L’autor presentarà el llibre aquest dijous, 1 de febrer, a la Biblioteca Central de la ma de Vespres Literaris.

L'Associació Cultural Vespres Literaris organitza la presentació del llibre de Jordi San José "Estimades famílies", amb la presència de l'autor i la conducció de l’acte a càrrec de Rafael Bellido. L’autor, professor de secundària i exalcalde de Sant Feliu de Llobregat, recorda que la família, independentment de qui la conformi, continua sent un element indispensable perquè avancem cap a una societat millor, més feliç, cohesionada, igualitària i lliure.

En presentacions prèvies, l’autor explica que el llibre posa en valor la família com un element fonamental de la nostra societat des de la perspectiva de la diversitat de models i els canvis socials que s’han vingut produint al llarg de les últimes dècades. San José apunta que volia posar en valor La Família i donar visibilitat als diferents models de família que constitueixen “les persones que s’estimen”: des de monoparentals a nombroses, des d’adoptives a d’acollida. L’escriptor volia que això s’expliqués d’una manera atractiva per al lector i per això Estimades famílies es centra en les famílies d’una escola, ja que als centres educatius públics es dona aquesta diversitat de models familiars, cada capítol reflexteix una tutoria amb una família diferent i al llarg de tot el curs.

L’autor subratlla el paper decisiu dels centres educatius i de tot el sistema, docents, famílies i ajuntaments, en la cohesió social i adopta un punt de vista optimista i respectuós en un món que tendeix a l'individualisme i a la superació dels valors tradicionals.

Jordi San José presentarà Estimades famílies aquest dijous, 1 de febrer, a les 18.30 hores a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola. L'autor (Sant Feliu de Llobregat, 1957) ha estat mestre de primària, professor de secundària i regidor i alcalde de Sant Feliu de Llobregat. San Jose apunta que sempre ha cregut que l’educació i la política són les eines fonamentals per avançar en camins de llibertat, igualtat, fraternitat i sostenibilitat.i que, com a docent i com a representant de la ciutadania, coneix bé i valora molt la importància de les famílies, les de sempre i les noves formes de família.