Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Jornada de portes obertes al menjador solidari Mossèn Rosell
Jornada de portes obertes al menjador solidari Mossèn Rosell

Jornada de portes obertes al menjador solidari Mossèn Rosell

15 de novembre de 2016 a les 12:05

El Menjador Solidari Mossèn Rosell celebra la seva jornada de portes obertes anual el proper diumenge 20 de novembre. Entre les 11 i 14 hores, tothom que ho vulgui podrà visitar les dependències de l'entitat per conèixer de primera mà la tasca social que es realitza i totes les possibles maneres de poder-hi col•laborar.

Audios

15-11-2016 Jaume Costa 1

15-11-2016 Jaume Costa 2

El portaveu de l'Associació Persones Amigues de Mossèn Rosell, Jaume Costa, explica que la jornada de portes obertes serveix per donar a conèixer les instal·lacions i tota la tasca social que allà es desenvolupa. Un servei a la comunitat que realitza majoritàriament gent gran, que comença a patir problemes propis de l'edat avançada. Costa demana "la col·laboració de més gent amb un compromís mínim per dedicar-hi 4 hores cada quinze dies i garantir la continuïtat del projecte".

El menjador funciona amb equips de 5 persones per cuinar i parar i recollir taula. En els seus 6 anys de funcionament s'han preparat uns 40.000 àpats i s'atén una mitjana de 30 persones al dia, tot i que es poden atendre fins a 50 persones. Diversos supermercats i petits establiments col·laboren aportant aliments i s'està obert a qualsevol col·laboració individual, ja sigui econòmica o amb productes, preferentment oli, llegums, tomàquet i brous.

Els dos últims anys la jornada de portes obertes s'havia fet després de la Gran Recapta, i molta gent pensava que acabava essent una mateixa col·laboració. Des del menjador solidari es vol deixar clar que no existeix cap relació, ja que es tracta d'iniciatives amb objectius diferents, i per això aquest any la jornada de portes obertes es farà una setmana abans.

Les persones que passen pel menjador solidari venen derivades de serveis socials. Jaume Costa destaca la qualitat del menjar i el servei ofert, "a més d'un tracte amable i familiar que serveix per millorar l'autoestima de persones que en molts casos han patit una davallada social brutal".

El menjador solidari va començar atenent principalment a persones immigrades i poc a poc el ventall d'usuaris s'ha anat ampliant a gent nascuda al país que arriba empesa per diverses circumstàncies producte de la crisi.

Jaume Costa insisteix en que "totes les mans que vulguin ajudar són benvingudes i no cal tenir cap preparació especial més enllà de voler treballar per la comunitat i fer costat a la gent que passa per un mal moment, continuant així amb l'exemple de mossèn Josep Rosell".