Jornada reivindicativa per un escorxador dedicat a la música
9 de març de 2005 a les 0:00L'Associació Músico-Cultural L'Escorxador i la Comissió de Festes Alternatives celebraran dissabte, dia 12, una jornada per reivindicar l'ús de les antigues instal.lacions de l'escorxador com espai musical amb sales d'assaig i actuacions on hi puguin desenvolupar les seves activitats les aproximadament 35 bandes en actiu que hi ha a Cerdanyola.
Les entitats recorden que únicament el Casal de Joves ofereix una alternativa pública per donar sortida als grups, a través d’uns locals d’assaig que consideren clarament insuficients per atendre la demanda existent. La proposta de les entitats per a l'espai de l'escorxador s’està elaborant, però els promotors apunten que volen tenir un paper actiu, fent possible un local autogestionat.
La jornada reivindicativa de l’espai de dissabte comptarà amb actuacions musicals, recollida de signatures de suport, pintura d'un mural i altres activitats. Així, actuaran 7 grups locals: Atraco a mano armada (punk rock), Peyote (rock and roll), Lo ke diga Ramón (metal), Bastards (Motördhead cover band), Rinkonete y su machete (rumba-punk), Hateache (hardcore) i Territorio Comanche (punk rock combatiu).
Sílvia Parra, de la Comissió de Festes Alternatives, indica que a partir de les 18 hores s'iniciaran les actuiacions en un escenari muntat a la confluència del carrer Foment i el Passeig de la Riera, just davant de l’Escorxador.
Una de les activitats previstes és fer un mural reivindicatiu al·lusiu a la recuperació de l’Escorxador. Sol·licitat el permís, el govern local l’ha autoritzat sempre i quan se’ls lliuri un esborrany de la pintura prevista. Una mesura que ambdues entitats organitzadores qualifiquen de “manca de confiança” de l’Ajuntament, més pendent, al seu entendre, que el missatge no anés pas contra ells que de la finalitat de la jornada.
Projecte antic
Javier Benítez, tècnic de so i integrant de l’Escorxador, explica que el projecte de recuperar l’espai és anterior. Ara s’ha recuperat tot adaptant-lo a les noves necessitats, en un treball encara no conclòs i que en un futur proper es presentarà a l’Ajuntament.
L’Associació Músico-Cultural l’Escorxador és una entitat jove ja que es presentava en societat durant les festes de la tardor de l’any passant tot recollint signatures de suport a la seva iniciativa. La inexperiència en activitats organitzatives ha dut a la Comissió de Festes Alternatives a tutelar-los i donar-los un cop de mà.
L’Associació l’Escorxador viu l’organització de la jornada reivindicativa amb la pròpia legalització de l’entitat. Benítez destaca que és una associació oberta a tota mena de grups i estils musicals.
Recuperar un edifici en desús
L’Associació Músico-Cultural l’Escorxador i la Comissió de Festes Alternatives no saben quin ús vol donar l’Ajuntament a les dependències de l’antic Escorxador i recorden que el govern tampoc ho ha anunciat. Per això, i davant la manca de locals per assajar, la iniciativa dels músics passa per “reciclar” l’edifici i obrir-lo als músics, en una mena d’extensió del Casal de Joves, molt saturat quant a usuaris.
El retorn a l’actualitat del projecte de l’Escorxador fa que, segons Sílvia Parra, soni a les autoritats municipals. Músics participants en les temptatives anteriors han explicat a les actuals entitats promotores que els governs locals del moment no els fan fer massa cas.