Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Juan Sánchez Enciso presentarà a Cerdanyola el seu recull de relats ‘La soledad...
Juan Sánchez Enciso presentarà a Cerdanyola el seu recull de relats ‘La soledad de amarte’ Juan Sánchez Enciso

Juan Sánchez Enciso presentarà a Cerdanyola el seu recull de relats ‘La soledad de amarte’

8 de novembre de 2023 a les 10:29

La Constància Factoria Cultural ha convidat el docent Juan Sánchez Enciso per conversar sobre el seu darrer recull de relats, La soledad de amarte (Jákara Editores, 2023). La cita és el proper dimecres 15 de novembre, a les 19 hores, a la Sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC).

Juan Sánchez Enciso, catedràtic de Llengua i Literatura jubilat, ha estat durnat molts anys veí de Cerdanyola, on va exercir com professor de Literatura a l’Institut Forat del Vent, participant en la creació d’una revista i un grup de teatre. Precisament dues exalumnes seves, l’advocada Encarna Linares i la Directora de Polítiques d'Igualtat a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet  i professora associada de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Maribel Cárdenas, seran les encarregades de presentar i conduir l’acte respectivament.

Formador, assessor docent i conferenciant, Juan Sánchez Enciso (Madrid, 1950), atresora 36 anys de vida docent entusiasta, compromès amb l’educació pública i la renovació pedagògica a l’aula i fora d’ella, sempre amb la idea matriu de l’educació com a peça clau de la transformació social. És autor de llibres de tema educatiu i didàctic (Al cor de l’aula, el factor humà a l’educació, Rosa Sensat, 2019), assajos (Els millors anys, finalista Premi Rosa Sensat, 2003), novel·la (Un mono es el espejo, Poe Ediciones, 2019) i relats (La sonrisa de Platón, relatos y retratos de la vida escolar, Graó, 2008).

Aquest 2023 ha publicat La soledad de amarte, 17 relats que parlen de la complexitat i el dolor compartit en les relacions amoroses; un grapat d’històries sense futur, oportunitats desaprofitades, xantatges afectius i una intensa melancolia per allò perdut, amb una galeria d’éssers humans escindits entre el desig i la realitat, la passió i el contracte.