Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Judit Martin serà la convidada especial al FEM Monòlegs
Judit Martin serà la convidada especial al FEM Monòlegs

Judit Martin serà la convidada especial al FEM Monòlegs

7 de febrer de 2023 a les 9:30

La pallassa i actriu Judit Martin, coneguda especialment per les seves interpretacions de personatges i imitacions a programes de televisió com Polònia i de ràdio com Versió RAC1, serà la convidada especial del FEM Monòlegs, amb recaptació per a la investigació sobre l’esclerosi mútiple, del pròxim 11 de febrer a l’Ateneu.

Judit Martin, que va guanyar el Premi Internacional d’Humor Gat Perich en la categoria d’actor/actriu, al 2018, ha fet populars personatges com els de la Vane i la Nunú al programa Versió RAC1, dirigit per Toni Clapès, i ha encarnat a personatges com Irene Montero, Eulàlia Reguant, Marta Pascal o Cristina Cifuentes als programes humorístisc de TV3 Polònia i Està Passant.

L’actriu també és una reconeguda pallassa i forma part del projecte solidari Pallapupas en què els pallassos visiten nens i nenes a l’hospital.

Ara, Martin també col·laborarà en una activitat que combina humor i solidaritat a Cerdanyola, la desena edició de FEM Monòlegs que aquest 11 de febrer comptarà amb la participació al teatre Ateneu dels monologuistes Alberto Castro, David Sas, Toni García i Elias Torres, l’animació dels pallassos de Caulababa, la presentació humorística de l’actriu Maite Fortuna i l’actuació musical de la BeerBoxBand.

Les entrades per aquest espectacle, a 10 euros, ja s’han posat a la venda a l’Anskar Tatoo & Piercing del carrer Lluís Companys, 10, i el mateix dia de l’espectacle estarán disponibles a taquilla.

Recaptació solidària

Tota la recaptació d’aquest espectacle va destinada a la Fundació Esclerosi Múltiple per donar suport a la investigació sobre aquesta malaltia i els tractaments que reben les persones afectades. L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune que afecta el cervell i la medul·la espinal (sistema nerviós central), la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit.

El propi sistema immunitari del pacient ataca i danya la capa protectora de les neurones del sistema nerviós central, la mielina, una membrana biològica que fa una funció semblant a la dels aïllants que recobreixen els cables elèctrics. Això permet la conducció elèctrica dels senyals en el sistema nerviós.

Se la coneix com “la malaltia de les mil cares” pel fet que és heterogènia: els símptomes poden ser diferents en cada persona i variar en intensitat. A  més, molts dels símptomes de l'EM són invisibles i els altres no els poden percebre, i per tant entendre'ls, a simple vista.