Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Junts per Cerdanyola considera que l’acció del govern ha consistit fins ara en e...
Junts per Cerdanyola considera que l’acció del govern ha consistit fins ara en espatllar allò que funcionava Joan Sánchez Braut, portaveu Grup Municipal Junts per Cerdanyola

Junts per Cerdanyola considera que l’acció del govern ha consistit fins ara en espatllar allò que funcionava

31 de juliol de 2023 a les 11:35

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, lamenta que les poques accions dutes a terme pel govern més enllà d’organitzar festes, hagi consistit en espatllar allò que funcionava prou bé, com la gestió en règim de cessió de les escoles bressol municipals o el servei d’estacionament de Zona Blava.

Audios

31-07-2023 Entrevista Joan Sánchez Braut (JxC)

Joan Sánchez Braut creu que no feia cap falta canviar el model de gestió de les escoles bressol municipals que tants bons resultats havia donat, i menys encara quan “al darrer Ple es coneixia que no s’ha fet res pel canvi de model en un any i que tampoc s’havia informat de que no s’havia fet res, el que resulta molt greu perquè s’ha enganyat al Ple i a la ciutadania”. Sánchez Braut expressa molts dubtes sobre la capacitat de l’Ajuntament per assumir la càrrega de treball que suposa la gestió de les escoles bressol i es mostra taxatiu quan diu que l’empresa municipal no té la capacitat d’assumir l’encàrrec de la gestió.

Des de Junts per Cerdanyola tampoc veuen la necessitat de canviar de la Zona Blava, que funcionava bé i generava ingressos, al model d’estacionament en Zona Taronja, que “acabem pagant tota la ciutadania en una pilotada endavant del govern amb un règim de sancions que se li pot girar en contra”. A més, Sánchez Braut remarca “la manca de rotació en les dues darreres hores, de 18 a 20 hores, que perjudica clarament al comerç”.

Amb els únics vots favorables del govern, s’aprovava la pròrroga forçosa del contracte de gestió de les instal·lacions semafòriques de la ciutat, un nou exemple, en paraules de Joan Sánchez Braut, de “la necessitat urgent de reorganitzar la maquinària administrativa municipal per evitar, en aquest cas, que la sobrecàrrega de treball faci passar per alt la finalització d’un contracte quan la interventora avisa reiteradament de la necessitat de fer un llistat amb la data d’inici i de final de tots els contractes de l’Ajuntament”.

El Ple ratificava la resolució d’alcaldia per personar-se en diversos contenciosos relacionats amb el PEM Guiera interposats per Caixabank, Institut Català de Finances i Federació Catalana d’Handbol, que impugnen el valor de reversió d’1.111.827 euros aprovat pel Ple. Junts per Cerdanyola farà tot el necessari “per col·laborar en la resolució final d’un procés llarg que encara s’allargarà fins que un jutge acabo determinant un valor de reversió que des de l’Ajuntament es va fixar massa a la baixa”.

El portaveu de Junts per Cerdanyola també espera que la cessió del contracte de gestió de la ZEM Bosc TAncat, que passa d’una empresa a una altra, comporti estabilitat en la gestió de l’equipament, demanant que “es revisi molt bé el plec de condicions de la concessió per a que la gestió del Bosc Tancat sigui rendible per a les empreses que opten a la licitació”.

El Ple va aprovar cinc modificacions de pressupost per gairebé 9 milions d’euros que al passat mandat no s’havien aprovat per no haver estat informades a l’oposició. Junts per Cerdanyola es va abstenir per no posar pals a les rodes a unes inversions que consideren necessàries, tot i assegurar que “aquestes modificacions demostren la manca de previsió del govern, que a més utilitza el romanent per a pagar despesa estructural, quan s’hauria de destinar a inversions o despesa extraordinària, i fins i tot s’atreveix a demanar un crèdit, començant a endeutar-nos”.

Sobre els resultats obtinguts per Junts per Catalunya a les darreres Eleccions a Corts Generals, Joan Sánchez Braut manifesta tristesa per no haver millorat resultats seguint la tònica de les Eleccions Municipals amb els partits independentistes a la baixa per l’abstenció, “però amb l’atzar col·locant a Junts en una posició determinant que comporta una gran responsabilitat”.