Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Junts per Cerdanyola dubta de la capacitat del govern per complir els objectius...
Junts per Cerdanyola dubta de la capacitat del govern per complir els objectius recollits a l’Agenda Urbana Local Joan Sánchez Braut, portaveu Grup Municipal Junts per Cerdanyola

Junts per Cerdanyola dubta de la capacitat del govern per complir els objectius recollits a l’Agenda Urbana Local

7 de maig de 2024 a les 11:23

A Junts per Cerdanyola estan d’acord amb els objectius que marca l’Agenda Urbana Local aprovada al Ple d’abril però expressen dubtes seriosos sobre la capacitat del govern per assolir-los.

Audios

07-05-2024 Entrevista Joan Sánchez Braut (JxC)

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, creu que l’Agenda Urbana és un pas més en el procés que va començar amb el Pla Estratègic de Ciutat i es mostra d’acord en els objectius marcats, “amb prioritats com la modernització de l’administració”, però expressa els seus dubtes sobre la capacitat del govern per tirar-ho endavant, ja que “el document, que no obliga a res, ens sembla un vestit que li va deu talles gran”. 

El Ple d’abril també va aprovar una modificació de pressupost per 7.287.415 euros provinents del romanent de tresoreria, dels quals uns 2 milions es destinaran a despesa corrent i els altres 5 milions seran per a projectes d'inversió. Sánchez Braut, que reitera que el govern els informa de les inversions previstes però ignora les seves propostes, recorda que “l’elevat romanent és fruit de no haver executat les inversions i destinar 2 milions a despesa corrent a pocs mesos d’haver aprovat el pressupost només mostra manca de previsió”.

Sobre les queixes manifestades durant l’Audiència Ciutadana per pares i mares de l’escola Escaladei denunciant l’estat de deteriorament del Parc Nou, Sánchez Braut creu que “es tracta d’una qüestió delicada no exclusiva d’aquest indret, que pateix una evident falta de manteniment, a la que es suma un disseny poc afortunat i deficiències en la sensació de seguretat de la gent”, insistint en la necessitat de “reforçar les polítiques de prevenció abans d’abordar una intervenció urbanística”.

També en temps d’Audiència Ciutadana, representants del Sindicat de la Policia Local van reclamar millores laborals. Joan Sánchez Braut admet que hi ha negociacions que no coneixen de primera mà i que “es tracta d’una qüestió de voluntats d’arribar a acords, entenent que plantejar les denúncies al Ple hauria de ser l’últim recurs”.