Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Junts per Cerdanyola veu amb escepticisme la implantació de la Zona de Baixes Em...
Junts per Cerdanyola veu amb escepticisme la implantació de la Zona de Baixes Emissions Joan Sánchez Braut, portaveu Grup Municipal Junts per Cerdanyola

Junts per Cerdanyola veu amb escepticisme la implantació de la Zona de Baixes Emissions

5 de febrer de 2024 a les 11:25

Junts per Cerdanyola veu amb escepticisme els resultats de la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per les dificultats de fer-la complir i per la manca d’alternatives al vehicle privat.

Audios

05-02-2024 Entrevista Joan Sánchez Braut (JxC)

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, es mostra escèptic sobre els resultats de la ZBE implantada a Cerdanyola en la lluita contra el canvi climàtic i ho veu “com una simple mesura de caire molt cosmètic”. Per una banda, Sánchez Braut creu que “generarà tants problemes que cap govern la farà complir”, mentre que per l’altra posa de manifest que “no s’han previst alternatives al cotxe privat i patim greus deficiències en transport públic i infraestructures”.

Des de Junts per Cerdanyola creuen que més enllà de l’ús de la bicicleta i el cotxe elèctric, “la veritable solució passa pel transport públic i per infraestructures com el Túnel del Vallès”. Junts demana estalviar-se el nus a la zona del Baricentro previst a l’actual PDUM i apostar “per l’estació ferroviària de la UAB, que hauria de ser aquest nus per enllaçar amb el Metro del Vallès que passaria per Collserola”.

Sánchez Braut veu obvi que “la ZBE, per moltes exempcions que contempli, perjudica a la gent amb cotxes més antics, i per tant caldria preveure com s’ajuda a aquestes persones per a que tinguin més fàcil poder canviar de vehicle”.

Sobre la moció, finalment retirada, sobre la millora de l’enllumenat públic, Sánchez Braut recorda que “la renovació anunciada de l’enllumenat a Bellaterra ja es va posar damunt la taula el 2019 per començar el 2020, acumulant ja 3 anys de retard”. 

Quant a l’anunciada campanya per combatre els incívics, Joan Sánchez Braut creu que “l’educació és la base del civisme, però no es pot fiar tot a l’educació i unes sancions exemplars poden ajudar a dissuadir els incívics d’un comportament que va contra tothom”.

Junts per Cerdanyola va recolzar la moció de suport a la plantilla en vaga de la Residència Joan XXIII per considerar que “garantir la qualitat del servei va íntimament lligat a unes condicions laborals dignes”.