Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Junts per Cerdanyola veu una preocupant absència de visió estratègica en el gove...
Junts per Cerdanyola veu una preocupant absència de visió estratègica en el govern Joan Sánchez Braut, portaveu Grup Municipal Junts per Cerdanyola

Junts per Cerdanyola veu una preocupant absència de visió estratègica en el govern

7 de novembre de 2023 a les 11:52

Junts per Cerdanyola veu un pressupost deficient per al 2024 per limitar-se a cobrir l’augment de la despesa corrent i renunciar a la valentia política per limitar-se a una jugada de manual polític tan bàsica com augmentar impostos i partides per a festes.

Audios

07-11-2023 Entrevista Joan Sánchez Braut (JxC)

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, creu que "el govern s’ha limitat a agafar l’últim pressupost i han actualitzat preus a partir a partir de l’augment de despeses de personal i despesa energètica i l’actualització de contractes vençuts". Per a Sánchez Braut, l’augment de l’IBI "ha estat una rendició quan tocava barallar-se pels ciutadans i aplicar mesures de contenció".

Sánchez Braut diu que "el pressupost respon a una sèrie de despeses forçades i no a una opció política, mostrant una preocupant absència de visió estratègica per encarar fets sobtats com els que s’han patit els darrer anys". Es per això que troba a faltar polítiques actives i "una aposta decidida per projectes defensats per Junts per Cerdanyola com el Pla de polígons i el Parc Arqueològic, capaços de generar uns ingressos regulars que permeten fer créixer la ciutat".

Des de Junts per Cerdanyola creuen que "la remodelació de carrers es fa a comptagotes" i reclamen un pla de xoc de millora. També es pregunten "què passa amb la construcció de l’aula polivalent per a usos culturals de la que ja fa quatre anys que es va començar a parlar com una realitat imminent". 

Sobre el contenció pel valor de reversió del PEM Guiera, Sánchez Braut ho veu com "una conseqüència de la falta de valor polític quan tocava, de manera que ha quedat en mans dels tribunals"; i per altra banda troba "inadmissible que havent aprovat fa temps que l’Ajuntament gestionaria directament l’equipament i es faria un nou plec de condicions, encara no s’hagi avançat res".

Junts per Cerdanyola es va abstenir en la moció d’ERC i En Comú Podem per l'aplicació immediata de la regulació dels preus dels lloguers contemplada a la llei estatal d'habitatge 12/2023 per considerar demostrat que "aquests intents de contenir el mercat de lloguer no acaben de funcionar", i que "la solució a uns preus de lloguer desbocats passa també per fer polítiques municipals actives de construcció d’habitatge protegit".