Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Junts troba escandalosa la coexistència del superàvit municipal amb la pujada d'...
Junts troba escandalosa la coexistència del superàvit municipal amb la pujada d'impostos i els catxets d'artistes al Roser

Junts troba escandalosa la coexistència del superàvit municipal amb la pujada d'impostos i els catxets d'artistes al Roser

2 d'abril de 2024 a les 10:35

Junts per Cerdanyola troba escandalós que mentre hi ha un romanent de tresoreria de 16’9 milions d’euros s’apugin impostos i es paguin quantitats molt elevades per contractar actuacions per a la Festa Major del Roser de Maig i critica al govern per tenir més la prioritat "en la foto" que en els projectes estratègics.

Audios

02-04-2024 Entrevista Joan Sánchez

L’última sessió del Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola va debatre la liquidació del Pressupost de 2023, que presenta un superàvit de 5.243.322,19 euros i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 16.937.997,54 euros.

El portaveu de Junts, Joan Sánchez, creu que en aquesta liquidació hi ha lleugeres millores, tal i com, apunta, reconeixen els informes d’intervenció, però també subratlla que el romanent de tresoreria indica que no s’han executat quasi 17 milions d’euros dels previstos inicialment. Per a Sánchez, això marca el que “sempre és el mateix problema de l’Ajuntament: la incapacitat de gestionar tot el que es preveu que s’ha de tirar endavant” mentre s’apugen impostos com l’IBI o l’IAE i, el que considera “indignant”, es contracta l’actuació d’un artista -en referència a Abraham Mateos- per a la Festa Major per 78.000 euros Sánchez manifesta que Junts ho troba “escandalós” perquè  suposa malbaratar recursos.

Un govern que "ho destina tot a la foto"

Des de Junts indiquen que han vist “un canvi radical” del passat mandat a l’actual i manifesten sentir-se “molt poc concernits” per l’acció del govern “que no escolta les propostes de l’oposició i després s’ofèn quan els parlen del corró de la majoria absoluta”. Junts no pretén que el govern deixi de fer les polítiques que cregui convenient, però si que escolti propostes i suggeriments “que igual no tenen presents”.

Sánchez aclareix que la relació amb el govern és bona des del punt de vista personal, però manifesta que políticament les propostes de Junts que eren raonables “estan aparcades”, com els compromisos de la taula de l’amiant o l’adquisició de can Canaletes per tirar endavant el Parc Arqueològic. Tot això, apunta el regidor de Junts, davant les prioritats d’un govern “que ho destina tot a la foto” i no aposta per temes estratègics més enllà dels processos engegats que tiren per inèrcia quan han de garantir el futur de la ciutat a mig termini

Junts es va abstenir en una aprovació d’unes modificacions d’ordenances fiscals que, indica Sánchez, responen a un estudi encarregat a una empresa externa i que no forma part de l’expedient i no s’ha pogut consultar.

Junts era una de les formacions que vehiculava mocions plantejades per la Taula de Patrimoni per crear una Comissió Municipal del Patrimoni i afrontar la revisió general del Catàleg i l’aplicació del Pla Especial del Patrimoni de Cerdanyola, des de cases a jaciments arqueològics. Joan Sánchez defensa que cal valorar peça per peça la necessitat de protecció patrimonial, fins i tot la inclusió de nous elements al catàleg de protecció, un cop esvaïdes les preocupacions existents quan es va fer a principi de segle.

Puigdemont canviarà dinàmiques

Un cop passats els dies de Setmana Santa, Junts posa l’accelerador per preparar les eleccions al Parlament Europeu i al Parlament de Catalunya on considera que la participació de Carles Puigdemont pot fer canviar dinàmiques i Junts es presenta per entrar al govern de la Generalitat. Joan Sánchez creu que Puigdemont podrà tornar a Catalunya encapçalant una llista de país, no de partit, que es farà pública el pròxim dissabte.