Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Kyndryl modernitza des de Cerdanyola la gestió de dades del Port de Barcelona
Kyndryl modernitza des de Cerdanyola la gestió de dades del Port de Barcelona Foto: Port de Barcelona

Kyndryl modernitza des de Cerdanyola la gestió de dades del Port de Barcelona

8 de març de 2023 a les 10:33

Un centre de dades de l’empresa Kyndryl, 'spin off' d'infraestructures digitals d'IBM, ubicat a Cerdanyola és un element clau de la nova plataforma tecnològica que permetrà a la Comunitat Portuària de Barcelona comptar amb més capacitat de còmput, més velocitat de processament i més mesures de seguretat per a la prestació de serveis.

Kyndryl està considerat el proveïdor de serveis d'infraestructura de TI més gran del món i ha estat l'encarregat de la transformació i modernització de PORTIC, el PCS (Port Community System) de Port de Barcelona, cosa que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros en el projecte i un treball de 10 mesos de durada. Un centre de dades de Cerdanyola serà la infraestructura principal que s’utilitzi en aquest projecte, comptant amb un centre de suport en instal·lacions a Sant Cugat, segons indica el diari La Razón.

Des de l’empresa indiquen que amb aquesta decisió “l'operativa d'un dels hubs logístics principals del sud d'Europa i del Mediterrani es fa ara en una plataforma tecnològica d'última generació sobre mainframe amb gran capacitat i velocitat” de processament gestionada per Kyndryl.

Port Community System

Els ports gestionen tota la seva operativa crítica a través dels Port Community System, plataformes tecnològiques on es gestionen les escales i serveis dels vaixells, els subministraments (aigua, electricitat, combustibles), la recollida de residus, grues, tinglados, transportistes i terminals , les mercaderies perilloses, etc. Aquestes plataformes agiliten i automatitzen els processos dintercanvi dinformació entre els diferents actors de la comunitat portuària, amb més de 400 missatges de correu per minut, permetent una comunicació i connectivitat segura.

Davant l'increment del trànsit marítim i les necessitats més grans d'innovació i sostenibilitat, el Port de Barcelona va decidir emprendre una transformació tecnològica que li donés una major eficiència i flexibilitat i li permetés alhora ser més sostenible amb el medi ambient i tenir més mesures de ciberseguretat i recuperació davant de desastres. Kyndryl ha estat el responsable de liderar i executar el projecte.

Kyndryl destaca l’ús de tecnologia LinuxOne ja que utilitza menys energia i permetrà l'eliminació de més de 175 tones mètriques d'emissions de CO2 durant els propers 5 anys, equivalent a les emissions d´un cotxe en un viatge de 181.335 km, “gràcies a la seva capacitat de consolidació i alt rendiment”.

David Serral, CIO del Port de Barcelona, considera aquest canvi com clau per apuntalar el posicionament i la competitivitat de la instal·lació portuària ja que el PCS del Port de Barcelona  s’està executant sobre “una infraestructura més àgil i moderna, amb un rendiment i capacitat molt superiors, i amb les màximes garanties en escalabilitat i en ciberseguretat”.

Des de Kyndryl Espanya, el seu president, David Soto, ressalta que la nova plataforma permetrà al Port de Barcelona ser “ cada vegada més eficient i sostenible en l´important paper logístic que juga a la nostra societat”.