Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Afocer exposa les millor imatges del seu concurs internacional de fotoperiodis...

L'Afocer exposa les millor imatges del seu concurs internacional de fotoperiodisme

30 d'agost de 2023 a les 11:26

Les millors fotografies de la VI Biennal Aphotoreporter s’exposaran de l’1 al 30 de setembre a la Sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central de Cerdanyola. Diego Herrera va guanyar el Premi d’Honor d’aquesta edició del concurs de fotoperiodisme organitzat per l’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (Afocer) amb la sèrie de fotografies Ucraïna, l’última guerra a Europa, un reportatge esfereïdor sobre la cruesa de la guerra.

Enguany han participat en el concurs 121 autors que han presentat unes 1.400 fotografies aproximadament. La biennal de l’Afocer, creada al 2011 prenent el relleu del premi internacional Aqüeducte, té com a objectiu conèixer la producció de fotografia documental, especialment els reportatges amb continguts informatius i/o de rellevància humana.

El veredicte d’aquesta sisena edició de l’Aphotoreporter va destacar, en la categoria de fotoperiodisme lliure, a Bekir Yesiltas, de Turquía; a la secció de fotografia social s’ha premiat la mexicana Adriana Muñoz, i la millor col·lecció ha estat la de l’espanyol Diego Herrera, que assolia també el Premi d’Honor absolut.

Des de l’Afocer destaquen que enguany s’ha incorporat la secció de fotografia social amb l’objectiu “de poder rebre fotografies d’arreu relacionades amb la vida humana, que facin referència als problemes que s’han generat a la població, derivats de conflictes bèl·lics, socials, econòmics... Crisis de qualsevol tipus que afecten a la convivència social i al benestar de l’ésser humà”.

L’exposició restarà oberta al públic des de l’1 de setembre però s’inaugurarà el divendres dia 15 de setembre, a les 18:30 h, moment en què es farà el lliurament dels guardons a alguns dels autors premiats a la Biennal.

 

 

Galeria d'imatges