Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L’Agrupació Musical farà un viatge per les bandes sonores de videojocs al concer...
L’Agrupació Musical farà un viatge per les bandes sonores de videojocs al concert del Castell de Sant Marçal Presentació Un castell de videojocs

L’Agrupació Musical farà un viatge per les bandes sonores de videojocs al concert del Castell de Sant Marçal

1 de juny de 2023 a les 7:25

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès farà el concert anual als Jardins del Castell de Sant Marçal el proper 30 de juny sota el títol Un castell de videojocs. Música de la petita pantalla, un viatge per les bandes sonores de videojocs.

El president de l’Agrupació Musical, Arnau Pallarés, explicava que Un castell de videojocs s’endinsa en el món de les bandes sonores de videojocs, “un gènere potser una mica sorprenent, però llargament reivindicat pels integrants de l’Agrupació per no tenir res a envejar a les bandes sonores cinematogràfiques”. També creu que “la proposta pot atraure tant als amants de la música simfònica com a un públic més jove amants dels videojocs, podent reunir un públic intergeneracional”.

El director de la Banda de l’Agrupació Musical, Raúl Lacilla, confessa que ell va ser el primer sorprès quan li van proposar abordar bandes sonores de videojocs i que ha acabat descobrint obres d’una gran qualitat musical.

També va rebre la proposta amb escepticisme Manel Cubeles, director de la Coral de l’Agrupació, que per una qüestió generacional associava a musiquetes molt simples, mentre que ha acabat descobrint “un repertori molt potent i molt èpic, perfecte per a una coral”.

El repertori, que anirà unit per un fil conductor narratiu, repassarà alguns dels grans clàssics dels videojocs, com Super Mario Bros o The Legend of Zelda, arranjats en format simfònic. També sonaran grans obres més modernes, com Skyrim, i d’altres més desconegudes com Nihilumbra. També destaca la participació dels músics cerdanyolencs Álvaro Lafuente, Joël González i Josep Mas, així com l’exdirector de la Banda, Gerard Pastor, en l’arranjament i composició d’obres per aquesta producció.

Enguany el cartell anunciador del concert ha sorgit d’un proposta que es va fer als alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Jaume Mimó, organitzant un concurs que ha guanyat la Paula Jiménez amb un disseny que juga amb la nostàlgia dels antics usuaris de videojocs amb una Game Boy.

El concert Un castell de videojocs. Música de la petita pantalla, es farà als Jardins del Castell de Sant Marçal el proper 30 de juny i a partir de les 21.30 hores. Les portes d’accés s’obriran una hora abans i hi haurà zona de restauració. Les entrades, al preu de 15 euros, es podran adquirir a partir del dilluns 12 de juny a la pàgina web de l’Agrupació: https://www.amcv.cat/