Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Agrupació Sardanista fa pedrera de balladors a les escoles de Cerdanyola i Rip...
L'Agrupació Sardanista fa pedrera de balladors a les escoles de Cerdanyola i Ripollet Taller a l'escola Escursell de Ripollet (Foto cedida per l'Agrupació)

L'Agrupació Sardanista fa pedrera de balladors a les escoles de Cerdanyola i Ripollet

27 de febrer de 2023 a les 12:46

L’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola està fent pedrera de nous balladors oferint la realització de tallers a alumnat i famílies de les escoles i instituts de la ciutat per ensenyar a ballar sardanes i danses tradicionals catalanes als més joves de Cerdanyola.

L’entitat ha iniciat el Taller de Danses, dins del Pla Educatiu d’Entorn, orientat a infants i joves de 6 a 16 anys i a les seves famílies. Aquesta iniciativa es celebra l’últim dissabte de mes, de les 10:30 a les 11:30 hores, al pati de l'Escola Sant Martí. Fins a final de curs es farà aquest taller, que no requereix d’inscripció prèvia, i que es tancarà  amb una divertida festa que comptarà amb música en directe. Des de l’Agrupació Cultural Sardanista subratllen que per participar en aquest taller “només cal passar pel pati de l'Escola Sant Martí els dies i hores mencionades, amb ganes de ballar i passar-ho bé”.

L’associació vol afrontar així “el repte de trobar una sortida engrescadora que ens ajudi a portar la sardana al lloc que mereix”, tot donant a conèixer la cultura tradicional als infants. Aquest, remarquen a l’Agrupació Sardanista, ha de ser un treball prioritari “si volem mantenir la supervivència de la cultura de la nostra terra entre les generacions futures”. En aquest sentit, l’entitat apunta que treballa per introduir la sardana a les escoles i ja es comencen “a tenir els primers resultats”.

D'altra banda, l’entitat també ha organitzat un altre taller de sardanes i danses a l'Escola Escursell i Bartalot de Ripollet. Al llarg de quatre classes, la monitora cerdanyolenca Núria Pérez va explicar què és la sardana i també algunes de les nostres danses populars, la seva història als grups de nens i nenes de tercer i quart de primària, al mateix temps que els iniciava en la seva execució bàsica.

El taller es tancarà el dimarts 14 de març, al pati de l'escola, amb una cloenda conjunta de totes les classes participants.