Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L’Ajuntament de Cerdanyola contracta un agent local d’innovació
L’Ajuntament de Cerdanyola contracta un agent local d’innovació Trobada Innpulso Emprende

L’Ajuntament de Cerdanyola contracta un agent local d’innovació

27 de març de 2023 a les 10:43

L’entitat ha rebut una subvenció del Ministeri de Ciència i Innovació gràcies a formar part de la Red Innpulso.

L'Ajuntament de Cerdanyola és un dels beneficiaris de les ajudes que acaba d’aprovar el Ministeri de Ciència i Innovació per cofinançar la contractació d’un agent local d’innovació. La finalitat d’aquesta subvenció, que serà de fins el 75% del cost de l’agent local (37.500€), és garantir que els ajuntaments que formen part de la Red Innpulso, puguin disposar d’almenys una persona dedicada en exclusiva a la implantació de polítiques d’innovació en l’àmbit municipal.

En concret, el Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya finançarà fins el 90% del cost anual dels agents en municipis de menys de 20.000 habitants; de fins el 75% en les ciutats d’entre 20.001 i 100.000 habitants; i fins el 50% en les ciutats de més de 100.000 habitants.

El govern municipal està realitzant una aposta important per implementar polítiques innovadores per crear més oportunitats i per definir un nou model de desenvolupament sostenible a Cerdanyola.

La persona seleccionada es dedicarà en exclusiva a reforçar les capacitats de gestió de les polítiques d’innovació en l’àmbit local. Aquesta figura promourà, al menys, algunes de les següents actuacions: el desenvolupament de projectes d’innovació digital, les licitacions de projectes de compra pública d’innovació, el foment de l’emprenedoria tecnològica i social en el municipi i el desenvolupament i posada en funcionament de plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular.

Red Innpulso

L’Ajuntament de Cerdanyola va tornar l’any 2022 a formar part de la Red Innpulso, una xarxa que reuneix els municipis que han estat reconeguts pel Ministeri de Ciència i Innovació com a “Ciutats de la Ciència i la Innovació” pel seu compromís per l’I+D+I, recolzant així la innovació en el territori a través de les polítiques locals i el suport a les empreses amb un fort component científic, tecnològic i innovador.