Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'Ajuntament estudia admetre la sentència del TSJC sobre la segregació de Bellat...
L'Ajuntament estudia admetre la sentència del TSJC sobre la segregació de Bellaterra

L'Ajuntament estudia admetre la sentència del TSJC sobre la segregació de Bellaterra

10 de juliol de 2024 a les 11:07

El portaveu del govern assegura que executar la sentència “només significa que hem d’admetre el procés de signatures que ens va presentar aquesta comissió de veïns”. A partir d’aquí, començaria un procés tècnic “que acostuma a no ser curt”.

Audios

10-07-2024 Entrevista David González sentència TSJC Bellaterra.mp3

L'Ajuntament de Cerdanyola ha estat notificat de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el procés de segregació de Bellaterra respecte Cerdanyola iniciat per la Comissió veïnal Bellaterra és Sant Cugat.

La sentència insta a l'Ajuntament de Cerdanyola a iniciar l'expedient d'alteració del municipi presentat al 2019. L'Ajuntament disposa ara d'un mes per presentar un recurs davant el Tribunal Suprem o per contra, executar la sentència. 

El portaveu del govern municipal i regidor de l’EMD de Bellaterra, David González, indica que el govern municipal respecta la sentència judicial sense tancar cap via i durant el pròxim mes es prendrà la decisió. En el cas d'admetre a tràmit la petició de segregació, aquesta serà debatuda i votada al ple de setembre.

Així, González remarca que l’Ajuntament té dues opcions ara mateix sobre la taula: “una ens la dona la mateixa sentència, recórrer al Tribunal Suprem, i en tot cas tenim encara un mes per acabar d’estudiar” i, que segons assenyala “no és la primera opció que tindríem” i la segona, és la pròpia execució de la sentència, “que és la que estem mirant de desenvolupar i reballar-la per portar al Ple”. La proposta seria admetre la sol·licitud de les signatures del procés que ens va presentar la Comissió.

El portaveu del govern assegura que executar la sentència “només significa que hem d’admetre el procés de signatures que ens va presentar aquesta comissió de veïns”. A partir d’aquí, començaria un procés tècnic “que acostuma a no ser curt”.

González subratlla que “l’admissió a tràmit és una possibilitat que tenim i es podia portar a Ple, en principi, al setembre i a partir d’aquí començaria un procés molt tècnic que hauria de treballar l’expedient que pertoca per comprovar la memòria tècnica que ens presentava aquesta proposta veïnal· i, d’altra banda,  “justificar i argumentar des de l’ajuntament les diferents propostes si tècnicament és el millor la proposta que ens presenta aquesta comissió veïnal o si es considera que no compleix requisits tècnics que siguin favorables a la proposta de segregació que se’ns fa”.

David González distingeix el posicionament polític sobre el tema del procés tècnic que s’haurà de seguir en el cas d’admetre la sol·licitud de les signatures que va presentar la Comissió. Segons destaca “el procés que iniciaríem ara administrativament a l’Ajuntament de Cerdanyola no seria gens polític sinó que seria molt tècnic, molt jurídic i burocràtic perquè s’hauria d’argumentar i justificar tècnicament quines són les raons favorables o desfavorables a que aquesta proposta sortís endavant”.

Per tant, indica, “no serà un procés curt, ni immediat, ni tampoc serà una qüestió sota el nostre parer d’un immens debat polític perquè al final es tractarà de donar resposta i de satisfer un procés administratiu que s’ha iniciat”.

El portaveu del govern afirma que com a posicionament polític mai defensaran la segregació perquè creuen que el treball conjunt i la suma d’esforços és sempre més positiu i es poden aconseguir més coses i que volen que Cerdanyola i Bellaterra continuïn sent com sempre.

Sobre les relacions actuals Ajuntament de Cerdanyola-EMD de Bellaterra, David González, assegura que continua sent molt bona i fructífera, amb voluntat de diàleg i objectius comuns i així espera que continuï, malgrat no estar d’acord en tots els temes.