Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'Ajuntament posa en marxa un nou pla contra l'incivisme
L'Ajuntament posa en marxa un nou pla contra l'incivisme

L'Ajuntament posa en marxa un nou pla contra l'incivisme

23 de gener de 2024 a les 9:45

El Servei de Seguretat Ciutadana en coordinació amb Espai Públic ha posat en marxa un pla d’actuació contra l’incivisme a la ciutat que consisteix en un dispositiu de patrulles de la policia local, vestides de carrer, per detectar les accions incíviques.

Actes com no recollir les caques de gos, fer pintades a l’espai públic, deixar mobles o trastos al carrer de forma descontrolada, el desbordament de contenidors o tirar les deixalles fora de les papereres seran vigilats de forma més intensa per part de la Policia Local mitjançant patrulles vestides de carrer. Aquests comportaments són duts a terme per una minoria de la població, però acaben afectant la totalitat de la ciutadania i suposen un sobre cost econòmic per a l’Ajuntament, tal i com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Jaume Folch.

 

La policia local durà a terme aquest pla d’actuació contra l’incivisme en coordinació amb el Servei d’Espai Públic per treballar així en les zones més problemàtiques, sobretot pel que fa a l’abocament descontrolat de deixalles fora dels contenidors. Per a millorar aquesta coordinació entre els dos serveis, el pla d’actuació contempla també un protocol de traspàs d’informació. Tot i i que l’objectiu no és sancionar sinó conscienciar la població sobre la cura de l’espai públic, la policia denunciarà tots els casos coneguts en el que es pugui identificar l’infractor. Jaume Folch indica que “de moment disposem d’un historial de ‘punts negres’ i d’horaris en els quals es produeixen els abocaments incontrolats per començar a actuar amb una certa contundència”.

 

Folch destaca que “aquesta és una mesura més per treballar per una ciutat més neta i segura. Entre tots hem de vetllar perquè tot allò que no faríem mai a casa nostra, no ho fem tampoc al carrer”.