Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L’AMB anuncia que multiplicarà la xarxa d’electrolineres de recàrrega ràpida
L’AMB anuncia que multiplicarà la xarxa d’electrolineres de recàrrega ràpida Carlos Cordón al Consell de Mobilitat de l'AMB

L’AMB anuncia que multiplicarà la xarxa d’electrolineres de recàrrega ràpida

25 d'octubre de 2023 a les 8:11

L’AMB ha presentat el pla d’expansió del servei Electrolineres AMB per ampliar els punts de recàrrega pública per a vehicles elèctrics de la metròpolis de Barcelona. L’AMB anuncia que crearà “una de les xarxes metropolitanes públiques d’electrolineres de recàrrega ràpida més extensa del sud d’Europa” i que arribarà a la pràctica totalitat de municipis metropolitans.

L’AMB passarà de les 10 electrolineres actuals a una xarxa de 102 electrolineres, que permetran donar servei i carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. D’aquestes 102, n’hi haurà 63 de recàrrega ràpida, 11 de recàrrega semiràpida i 28 de solars.

En finalitzar l’expansió, la pràctica totalitat de municipis de la metròpolis de Barcelona comptarà amb electrolineres. En funció de la població i extensió del terme municipal, cada municipi podrà tenir entre 1 i 8 electrolineres públiques metropolitanes. A Cerdanyola han començat les obres per instal·lar dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics al passeig Acàcies i l’Ajuntament ha anunciat que té prevista la instal·lació de dos punts més de recàrrega de vehicles elèctrics, un d’ells al carrer del Camp les obres del qual s’iniciaran pròximament i un altre pendent de confirmar.

Aquest pla d’expansió, anunciat durant el Consell de Mobilitat de l'AMB del 24 d'octubre, tindrà un cost global de quatre milions d’euros, dos milions dels quals provindran de subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB i alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, apunta que l’objectiu és atendre “les necessitats i demandes dels ciutadans, que exigeixen més infraestructures i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics” i facilitar les alternatives i el canvi d’hàbits per fer realitat “una mobilitat més sostenible i neta a la metròpolis de Barcelona”.

Ampliació de la xarxa d’electrolineres de l’AMB

L’AMB instal·larà 45 noves electrolineres de recàrrega ràpida i semiràpida, finançades amb fons FEDER. Es distribuiran de la manera següent: 3 electrolineres disposaran de punts de recàrrega ultraràpids i semiràpids, hi haurà 31 electrolineres amb punts ràpids i semiràpids i 11 electrolineres tindran punts de recàrrega semiràpids.

D’altra banda, el servei Electrolineres AMB també passarà a integrar 28 electrolineres solars (fotolineres) de l’AMB, que són punts de recàrrega equipats amb una marquesina fotovoltaica que proporciona energia d’origen solar als vehicles elèctrics.

Finalment, el servei Electrolineres AMB també passarà a integrar 10 electrolineres municipals, gestionades ara pels ajuntaments, i 8 electrolineres de la xarxa de TMB.

La xarxa d’electrolineres metropolitanes de l’AMB funciona exclusivament amb energia 100 % d’origen renovable. Aquest pla posiciona l’AMB com a administració líder en descarbonització dels punts de recàrrega. 

En finalitzar l’expansió, la pràctica totalitat de municipis de la metròpolis de Barcelona comptarà amb electrolineres. En funció de la població i extensió del terme municipal, cada municipi podrà tenir entre 1 i 8 electrolineres públiques metropolitanes.

Actualment, hi ha 10 d’aquests punts ubicats als municipis de Badalona, Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Sant Joan Despí.