Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'art urbà com a eina de reflexió sobre la salut mental al Casal de Joves
L'art urbà com a eina de reflexió sobre la salut mental al Casal de Joves

L'art urbà com a eina de reflexió sobre la salut mental al Casal de Joves

8 de novembre de 2023 a les 8:33

Durant l'octubre un grup de joves ha participat en un taller de graffiti que finalitzarà el 17 de novembre amb la pintada d'un mur a l'exterior del Casal de Joves Altimira.

El Casal de Joves Altimira i el Servei de Rehabilitació Comunitària Cerdanyola - Parc Sanitari Sant Joan de Déu han realitzat conjuntament un taller de graffiti per a joves d'entre 17 i 29 anys. El taller, que es va desenvolupar en tres sessions, va permetre als participants aprendre tècniques de grafiti i expressar els seus pensaments i emocions de manera creativa i significativa. L'art urbà ha estat el vehicle perfecte per a donar veu a una causa fonamental: la salut mental. La finalitat del projecte és poder derrocar estigmes i visibilitzar la salut mental com una part essencial de la vida dels i les joves i representa la col·laboració, la comprensió i la solidaritat de la comunitat de Cerdanyola del Vallès.

El taller de grafiti finalitzarà el divendres 17 de novembre amb la pintada d'un mur en l'exterior del Casal de Joves Altimira. L'activitat es farà entre les 15 i les 17 h i està oberta al públic, que podrà seguir la pintada del mur per part dels joves.

Aquest projecte és un exemple concret de com l'art urbà pot ser una eina poderosa per a obrir converses sobre temes importants en la societat. Amb aquesta activitat ha quedat palès el compromís del Casal de Joves Altimira, dins del marc del programa "Escolta Jove", i el Servei de Rehabilitació Comunitària Cerdanyola del CSMA a fer costat als i les joves del municipi i promoure la consciència sobre la salut mental.