Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L’EMD de Bellaterra aprova un pressupost corrent de 717.303 euros, sense inversi...
L’EMD de Bellaterra aprova un pressupost corrent de 717.303 euros, sense inversions

L’EMD de Bellaterra aprova un pressupost corrent de 717.303 euros, sense inversions

24 de gener de 2024 a les 11:37

La Junta Veïnal de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra ha aprovat un pressupost d’ingressos i despeses corrents de 717.303 euros, però el govern de l'EMD espera superar el milió d’euros amb les inversions previstes, entre les quals destaca l’actuació en l’enllumenat.

El vocal d’Economia de l’EMD, Norman Portell, explica que hi ha un augment de 17.000 euros en relació al pressupost de l’actual exercici i que l’objectiu és incrementar les partides destinades a millores en el carrer i l’espai públic amb la posada en marxa de dues brigades, una d'espai verd i l’altra d’obres.

Portell explica que s’augmenten també partides com la de personal, amb els ajustos salarials marcats per normativa, mentre que es redueixen de manera “dràstica” les despeses jurídiques -passant de 35.000 a 20.000 euros- i també la d’anuncis públics i propaganda institucional. Portell remarca que aquest pressupost no contempla les inversions previstes, que es preveu que s’aprovin al mes de març.

En aquest sentit, el president de l’EMD, Josep Maria Riba, manifesta que s’espera que a Bellaterra “es mogui més d’un milió d’euros” amb 400.000 euros que l’Ajuntament preveu destinar a la millora de l’enllumenat -de la que ja s’estarien realitzant treballs previs al canvi de lluminàries- i 100.000 euros més del compromís d’una aportació extraordinària municipal en actuacions que prioritzaria l’EMD més la subvenció que s’hauria de rebre per a la reforma de la plaça del PI.  

El vocal de Gent per Bellaterra Carles Triginer explicava que els números plantejats pel govern de l’EMD no quadraven amb els anunciats pel propi govern en un acte públic celebrat al desembre de balanç dels primers sis mesos de mandat. El president de l’Entitat, Josep Maria Riba, explicava que era així perquè al pressupost es descompten de forma automàtica els diners provinents de la taxa de gual i de la gasolinera de Repsol.

Precisament, la nova taxa de guals aprovada inicialment al novembre va ser protagonista del debat sobre les al·legacions a les Ordenances Fiscals ja que finalment no es podrà aplicar fins el 2025. Gent per Bellaterra va presentar al·legacions a la modificació de les Ordenances i no ha estat fins el plenari de gener que s’ha resolt desestimar la que afectava a la nova taxa de guals i admetre les que afectaven la taxa de rodatge cinematogràfic i la d’ocupació d’espais públics per a la instal·lació de mercaderies, bastides o material de construcció, on faltaven els estudis tècnic-econòmics.

Josep Maria Riba explica que l’aplicació de la nova taxa de guals no podrà arribar fins 2025 i això suposa que l’EMD tindrà entre 20 i 30.000 euros menys dels previstos inicialment en una actuació que es volia destinar a la neteja i jardineria del centre de Bellaterra, especialment les zones de les places del Pi i de Joan Maragall.

El pressupost es va aprovar amb el vot favorable de Bellaterra Endavant i el vot en contra de Gent per Bellaterra. La vocal d’ERC no va assistir a la sessió.