Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'EMD de Bellaterra celebra el primer Ple del nou curs polític
L'EMD de Bellaterra celebra el primer Ple del nou curs polític

L'EMD de Bellaterra celebra el primer Ple del nou curs polític

16 d'octubre de 2023 a les 10:55

La Junta Veïnal de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra celebra aquest 16 d’octubre sessió plenària amb el pressupost -de 2023- i el Reglament Orgànic de funcionament de l’EMD com a temes més destacats.

La sessió, de caràcter ordinari, es realitzarà a la seu de l’EMD de la plaça Maragall, a les 19.30 hores, i comptarà amb temes econòmics com a punts més destacats a debat. L’aprovació inicial del pressupost de l’exercici 2023, les bases d’execució i la plantilla de l’EMD serà tema protagonista així com l’aprovació del Compte General de l’exercici 2022 i la renovació de la línia de crèdit 2023-24. Igualment es donarà compte -no es presenta a votació, sinó que s’informa- de l’execució pressupostària del tercer trimestre de l’any i el període mig de pagament a proveïdors.

En relació a altres temes, destaca el punt sobre la modificació del Reglament Orgànic de l'EMD de Bellaterra. Aquest document regula l’organització i de funcionament dels òrgans de l’EMD de Bellaterra, així com també l’articulació dels drets i deures dels membres de la seva corporació i dels drets d’informació i participació ciutadana de la ciutadania i les entitats de Bellaterra. També es presenta a la Junta Veïnal la derogació de l'acord plenari del 20 de gener de 2017 que establia un sistema de finançament de les forces polítiques amb representació a l'EMD.

Pel que fa a les mocions, els dos grups de l’oposició presenten dos textos. Gent Per Bellaterra planteja una moció sobre una EMD més transparent i  Esquerra Republicana de Catalunya presenta una proposta sobre l’elaboració de pressupostos participatius.