Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L’EMD de Bellaterra critica la instal·lació d’un rètol amb el nom de Cerdanyola...
L’EMD de Bellaterra critica la instal·lació d’un rètol amb el nom de Cerdanyola a l'entrada del barri

L’EMD de Bellaterra critica la instal·lació d’un rètol amb el nom de Cerdanyola a l'entrada del barri

29 d'abril de 2024 a les 9:48

El govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha criticat la instal·lació d’un rètol amb grans lletres amb el nom de Cerdanyola del Vallès a la rotonda davant de l’escola La Vall, a l’entrada del barri. L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha confirmat la instal·lació, tot recordant que ja s'ha fet a altres entrades de la ciutat, com Canaletes o el Parc de l'Alba, amb l'objectiu de dignificar els accessos al municipi.

El president de l’EMD, Josep Maria Riba, considera que instal·lar aquest rètol suposa no tenir sensibilitat en relació al sentiment de la població de Bellaterra quan la majoria del veïnat voldria ser un municipi independent. Riba anunciava a l’últim Ple de l’Ajuntament que l’EMD encarregarà un nou estudi d’opinió per saber què pensa la ciutadania de Bellaterra i tenir una fotografia real” d’aquest posicionament.

Prèviament, Riba havia destacat la seva satisfacció per l'aprovació, en el mateix plenari, d'una inversió extraordinària de 150.000 euros per a millores a Bellaterra. 

L’alcalde de Cerdanyola subratlla que el govern municipal té en compte la sensibilitat de tots els veïns del municipi, també els de Bellaterra, però que el projecte d’instal·lació d’aquests rètols, formats per una base de formigó de corten sobre la que es col·loquen unes grans lletres d’acer galvanitzat amb el nom de la ciutat ‘Cerdanyola del Vallès’, “no és una illa, sinó que forma part de la dignificació de totes les entrades de la ciutat”, com es fa en altres municipis.

En aquest sentit, Carlos Cordón recorda que ja es va fer a l’entrada a la ciutat des de la C58 abans d’arribar a Canaletes i el Turonet o a la carretera de Sant Cugat en l’entrada pel Parc de l’Alba i que ara es farà “amb el mateix criteri” a l’entrada de la C58 per aquella part del municipi. L'alcalde subratlla que l'Ajuntament "té tot el dret" de dir que la UAB, Bellaterra i el Turó de Sant Pau és Cerdanyola i que la ciutat està orgullosa com també del Sincrotró, el Parc de l'Alba, Canaletes o Fontetes. 

Cordón recorda que l’EMD també va col·locar en el seu dia unes lletres similars amb el nom de Bellaterra i ningú ho va criticar. L’alcalde, que insisteix que Ajuntament i EMD han de seguir treballant conjuntament, manifesta que ara les persones que arribin per aquesta part del municipi es trobaran les lletres de Cerdanyola i després estaran les de Bellaterra i per tant també “s’entendrà que hi ha l’EMD”.

L'EMD, per la seva banda, informa que ja ha començat a preparar uns nous rètols de benvinguda a Bellaterra, que se sumaran als actuals, destacant la "proximitat a la natura com a principal atribut", i que s’ubicaran a les entrades principals de Bellaterra.

Des del govern de l’EMD insisteixen que han “recorregut a diverses vies per evitar” la instal·lació del rètol però que aquesta actuació ja estava “adjudicada a una empresa abans de que el nou govern de l'EMD en tingués coneixement”.