Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L’encesa de llums de Nadal destaca en una agenda farcida d’activitat
L’encesa de llums de Nadal destaca en una agenda farcida d’activitat

L’encesa de llums de Nadal destaca en una agenda farcida d’activitat

1 de desembre de 2023 a les 11:38

L’acte d’encesa de les llums serà aquesta tarda de l’1 de desembre toc de sortida del programa d’activitats de Nadal, però també l’inici d’una agenda lúdica i cultural d’aquest cap de setmana farcida d’iniciatives ben diverses.

L’encesa de llums de Nadal a la ciutat es farà aquest 1 de desembre per la tarda a l’Abat Oliba, com a obertura de la il·luminació a carrers i places de la ciutat. A partir de les 17 hores s’inaugurarà el pessebre de l’Ajuntament i hi haurà xocolatada i taller de pintacares amb la participació de la Fada Albapersonatge que es vol consolidar com emblema del Nadal a la ciutat, a les 17.30 hores i 30 minuts més tard s’iniciarà un espectacle de llums on el públic podrà participar amb polseres de leds xyloband i la música de versions de la banda La Golden Beat. 

Al mateix temps s’obre el programa d’activitats de Nadal a Bellaterra on la primera novetat arribarà aquest 1 de desembre quan, coincidint amb l’encesa de llums a les 18 hores, s’inauguri a la plaça del Pi el Calendari d’Advent col·laboratiu. Adornat amb els motius ceràmics que decoren l’església de la Santa Creu -i que van fer alumnes de l’antiga escola Tagore als anys 70-, aquest Calendari d’Advent s’anirà descobrint cada tarda per un infant d’una família de Bellaterra.

Màgia i cinema

La màgia del Nadal arriba amb un dels millors il·lusionistes ja que, amb entrades exhaurides, el Mag Lari sortirà aquest 1 de desembre a l’escenari del teatre Ateneu a les 20 hores. Strafalari és el nou espectacle de màgia, carregat de participació i grans il·lusions, de Josep Maria Lari, conegut com Mag Lari. I el propi mag destaca que el títol d’aquest muntatge és Strafalari perquè en ell “tot és Strafalari, el seu humor, els seus números, el seu vestuari i en general la seva manera de fer”.

Robert Zemeckis i Tom Hanks es van aliar per crear una pel·lícula d’animació que recrea un dels llibres infantils sobre el Nadal més populars als Estats Units i que vol refermar la il·lusió davant la màgia del Nadal. L’associació El Calder Encantat organitza la projecció de Polar Express a l’Ateneu el dissabte, 2 de desembre, a les 17.30 hores.

Un nen que no està gaire convençut de l'existència del Pare Noel veu com un tren gran i luxós s'atura davant de casa seva per portar-lo al Pol Nord en un viatge espiritual que no oblidarà mai. El Polar Express es dirigeix al Pol Nord perquè altres infants com ell puguin conèixer el Pare Noel. Una vegada ja és a bord, l’inesperat trajecte es converteix en un viatge d’autodescobriment que li mostrarà que la màgia poques vegades s’acaba per als qui hi creuen.

Música

Thematic és una nova banda de Cerdanyola que es mou amb naturalitat per diferents estils que van del funk a la rumba catalana o del reggae al jazz i que es presenta oficialment aquest dissabte, 2 de desembre –20.30 hores- a la sala Acme

Matias Muñoz a la veu i la guitarra, l’Ignasi Morral al saxo, Lander Besa al baix i Pedro a la bateria són músics ben coneguts a la ciutat que impulsen ara un nou projecte, el de Thematic, una banda que, en paraules de Lander Besa, practica el Quinqui Jazz Funk, o el so que es destil·la de la fusió de la rumba catalana amb el reggae i el funk amb la música llatina tot matisat amb tocs de jazz per formar un còctel de música progressiva.

La presentació de Thematic a la sala Acme comptarà amb col·laboracions especials amb la veu de Rocio Angue, el trombó de Jordi Jiménez, les percussions de Sònia Vera, el saxo de Víctor Doremi i el piano d’Ernesto Olvera.

Diversitat funcional i territori

La Comissió de la Taula de la Discapacitat/Diversitat Funcional ha proposat diferents activitats coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional que es celebra el 3 de desembre.

El Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional, com ja és tradició, ha dut a terme l’activitat prèvia Pintem la diversitat, organitzada per la Fundació Catalònia i d’on ha sorgit el dibuix guanyador que il·lustra la diada. El guanyador d’enguany ha estat Xavier Cortés Katsumi, alumne de 2n de l’Escola Montserrat. Des de la Fundació Catalònia expliquen que “aquest any han participat sis escoles (Montserrat, La Sínia, Serraperera, Saltells, Xarau i FEDAC) en una activitat que els nois i noies de la Fundació gaudeixen molt fent arribar a altres nois i noies, a través d’un conte, el valor de la diferència”.

Tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb discapacitat/Diversitat Funcional, l’Ajuntament programa una visita sensorial accessible -12.30 hores- al Museu d’Art Cerdanyola (MAC), que tindrà com a fil conductor la diversitat

Cerdanyola sense abocadors Refem el Centre Direccional, l’Adenc i Ecologistes de Catalunya organitzen la primera Fira del Sòl -diumenge al matí a la plaça de Jaume Grau- amb activitats lúdiques i reivindicatives i l’objectiu de reclamar la descontaminació dels sòls dels abocadors de la Plana del Castell i que “les actuacions urbanístiques futures no hipotequin els nostres sòls amb formigó”.

La I Fira del Sòl de Cerdanyola vol commemorar el Dia Mundial del Sòl perquè, com va dir en el moment del naixement d’aquesta iniciativa al 2014 el president de Nacions Unides Ban Ki-Moon, “sense sòls sans, la vida a la terra seria insostenible”. La fira es celebrarà d’11 a 14 hores a la plaça de Jaume Grau i comptarà la celebració d’activitats de caràcter lúdic i reivindicatiu, des d’un concert de música swing i dixieland amb els Hola qué Dixie a la lectura d’un manifest o la instal·lació de paradetes de “gent que s’estima la terra i la natura”. El concert es farà a partir de les 12 hores amb un vermut popular.