Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L’encesa de llums obre un programa de Nadal amb més de 50 activitats i una nova...
L’encesa de llums obre un programa de Nadal amb més de 50 activitats i una nova Cavalcada de Reis

L’encesa de llums obre un programa de Nadal amb més de 50 activitats i una nova Cavalcada de Reis

28 de novembre de 2023 a les 8:17

L’espectacle d’encesa de llums de Nadal aquest 1 de desembre, divendres, donarà el tret de sortida a un ampli programa amb més de 50 activitats que inclou un espectacle de Gisela sobre cançons dels clàssics de Disney, una matinal de Cap d’Any amb superherois i una nova Cavalcada de Reis, amb més carrosses, diferent recorregut -de Canaletes a l’avinguda de Roma- i la recepció a Ses Majestats d’Orient abans de la Cavalcada.

L’encesa de llums de Nadal a la ciutat es farà aquest 1 de desembre per la tarda a l’Abat Oliba, com a obertura de la il·luminació a carrers i places de la ciutat. A partir de les 17 hores s’inaugurarà el pessebre de l’Ajuntament i hi haurà xocolatada i taller de pintacares amb la participació de la Fada Alba, personatge que es vol consolidar com emblema del Nadal a la ciutat, i 30 minuts més tard s’iniciarà un espectacle de llums on el públic podrà participar amb polseres de leds xyloband i la música de versions de la banda La Golden Beat.

El programa d’activitats de Nadal, que té un pressupost de 704.000 euros, inclou més de 50 opcions, especialment durant els caps de setmana, per a públics diversos que s’allargarà fins el 5 de gener. Entre les activitats més destacades hi ha el  Gisela Concert Kids, l’espectacle en què la veu oficial de Disney a Espanya interpretarà alguns dels temes més coneguts de pel·lícules com Frozen, Pocahontas, La sirenita, La bella i la bèstia o Peter Pan, entre d’altres. Gisela actuarà al Pla de les Alzines, a partir de les 18 hores.

Altres dos espectacles destacats seran el que oferiran el 23 de desembre -Abat Oliba a les 17.30 hores- Lali Be Good amb Funtastic, un concert per a públic familiar  on es combina la música, l’humor i el joc; i la matinal de Cap d’Any Infantil el 31 de desembre -també a la plaça de l’Abat Oliba a les 11.30 hores- amb la companyia Pop per xics i el seu muntatge Els superherois per aprendre la importància de la confiança en un mateix ja que “tots tenim superpoders”. En aquest espectacle, no faltarà el cotilló i un raïm que anuncien com molt especial.

Que la gent es quedi a Cerdanyola

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que aquest programa de Nadal té l’objectiu de proposar una oferta lúdica de qualitat per al conjunt de la ciutadania que faci que les famílies es quedin a Cerdanyola per passar estones divertides i al mateix temps utilitzin els serveis del comerç i la restauració locals.

En aquest sentit, la regidora de Comerç, Cristina Padilla, recorda que els comerciants locals han preparat també un programa d’activitats que complementa el municipal i destaca que aquestes iniciatives tindran també el reforç del ja tradicional trenet de Nadal, que enguany ampliarà horaris i la Fira de Nadal que es farà el cap de setmana del 16 de desembre amb una nova edició del Comerç al carrer.

Melcior, Gaspar i Baltasar

Ses Majestats els Reis d’Orient seran protagonistes rellevants del programa de Nadal que comptarà amb una nova Cavalcada que canviarà el recorregut. Els ambaixadors reials s’instal·laran a la plaça de l’Abat Oliba les tardes dels dies 2, 3 i 4 de gener per recollir les cartes de la canalla de 17 a 20 hores.

L’acte d’entrega de les claus de la ciutat i la recepció a Melcior, Gaspar i Baltasar es farà la tarda del 5 de gener al parc del Turonet, abans de l’inici de la Cavalcada. L’acte, a les 17.30 hores, comptarà amb un espectacle de dansa acrobàtica, xocolata calenta i brou com a pròleg de la Cavalcada que, a les 18.30 hores, sortirà de l’avinguda de Canaletes. El seguici reial, que ampliarà en sis carrosses les de l’any passat,  seguirà pel passeig d’Horta, les avingudes de la Primavera i de Catalunya, els carrers de Francesc Layret, Lluís Companys, Verge del Pilar, Anselm Clavè, Sant Enric, Escoles, Altimira i tornarà al carrer de Lluís Companys, per enfilar ja el passeig de Cordelles, el carrer de Francolí i l’avinguda d’Espanya,on es clourà la Cavalcada davant de l’escola saltells a la cantonada de l’avinguda de Roma -on tradicionalment s’obre la Rua de Carnaval-.

Els responsables del govern municipal apunten que l’objectiu del canvi de recorregut és fer que la Cavalcada passi per més barris de Cerdanyola, al temps que apunten que han escoltat les crítiques rebudes l’any passat i enguany hi haurà fins a 6 carrosses més i serà molt participativa, segons destaca el regidor de Cultura, David González.

La Cavalcada  estarà organitzada en cinc blocs, dedicats a la Fada Alba, Melcior (ciència i coneixement), Gaspar (art i cultura), Baltasar (natura i biodiversitat) i el tancament de la cercavila. Cada bloc comptarà amb la participació de voluntaris i voluntàries de les entitats, que aniran asseguts a les carrosses habilitades i també en comparses a peu. També hi haurà grups professionals d’animació i espectacles, la carrossa del personatge, un grup de dansa de les diverses escoles de la ciutat i una carrossa de seguici del personatge inspirador.

Canalla i joves

I si els Reis d’Orient seran protagonistes, no ho seran menys la canalla de la ciutat. La regidora d’Infància i Joventut explica que al llarg de tot el mes de desembre i els primers de gener es faran molts tallers -creació de joguines, pintacares, decoració nadalenca..) contacontes o espectacles -com el de La llum del Fanalet a càrrec de la companyia País de Xauxa-que tindran l’Espai Infantil del carrer de les Escoles com a  escenari principal -tot i també n’hi haurà en altres llocs com l’Abat Oliba-. Andrea Borrego destaca que les activitats sempre es fan amb un tarannà també pedagògic formant part dels objectius de Cerdanyola com a Ciutat Educadora.

Borrego explica que també hi ha activitats pensades per als joves com l’Escape Room “L’obra mestra de Lupin” que es farà al Casal de Joves Altimira el 28 de desembre. Aquesta activitat estarà adreçada per a persones de 12 a 29 anys i requerirà inscripció prèvia.

Les orquestres posen música al Nadal

Tant la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) com l’Orquestra de Cambra de la ciutat (OCC) i la banda de l’Agrupació Musical segueixen sent fidels als concerts de Nadal amb un repertori pensat per aquestes dates.

Així, la JOC interpretarà El Mesies, de Haendel, sota la batuta compartida de Borja Mascaró i Jordi Lluch ja que aquest concert reuneix fins a quatre formacions musicals: la JOC, la Camerata de sant Boi, el cor Ciutat de Mataró i la Coral Regina de Manlleu. El concert es farà al teatre Ateneu el 16 de desembre, dissabte, a les 20.30 hores.

L’endemà, diumenge 17, serà el torn del Concert d’Hivern de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola sota la direcció de Kai Gleusteen, que també és el violí solista de la formació. El repertori del concert , que es farà al teatre Ateneu a les 19 hores, comptarà amb clàssics com el Concert de Brandenburg, no. 3, de Johann Sebastian Bach; la Primavera de les Quatre Estacions de Vivaldi i la porteña d’Astor Piazzola; i, per rematar, els valsos i polques d’Strauss que espera fidelment, i festivament, el públic.

Pel que fa a la banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, farà un concert de Nadal a ritme de swing el 23 de desembre, dissabte, amb una actuació amb tocs jazzístics en què interpretaran des de temes de Glenn Miller a Leroy Anderson i amb un aire festiu. Serà al teatre Ateneu a les 19 hores i amb Raúl Lacilla a la batuta.

Galeria d'imatges