Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L’envelat de la Festa de Tardor acull la presentació del llibre 'Més coses de Ce...
L’envelat de la Festa de Tardor acull la presentació del llibre 'Més coses de Cerdanyola'

L’envelat de la Festa de Tardor acull la presentació del llibre 'Més coses de Cerdanyola'

9 de novembre de 2023 a les 10:37

L’envelat de la Festa de Tardor ha acollit la presentació del llibre Més coses de Cerdanyola, un recull dels articles que el cronista local Albert Lázaro va publicar a principis d’aquet segle al Diari de Cerdanyola. El llibre recopilatori és una iniciativa del Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC).

El llibre Més coses de Cerdanyola recull una sèrie d’articles en els quals Albert Lázaro feia un recorregut per diversos indrets de la ciutat explicant anècdotes i històries dels seus habitants, passant de la Cerdanyola que va viure quan era jove amb l’actual. El llibre ha estat editat per una comissió de membres del GREC integrada per Isidre Grau, Juan Antonio Hidalgo i Andreu Salillas

L’escriptor Isidre Grau assegura que no va dubtar ni un moment a embarcar-se en el projecte perquè el motivava molt la feina realitzada per l’Albert Lázaro, limitant-se a ordenar-la, sense afegir res més enllà d’anotar algunes actualitzacions necessàries en alguns articles escrits fa ja 20 anys. Grau espera que la gent trobi un llibre amè i aprengui coses del lloc on viu, com podria ser el cas dels camins antics que passaven pel territori.

El periodista Juan Antonio Hidalgo explica que el projecte d’editar el recull d’articles feia temps que estava guardat als calaixos del GREC, fins que després del traspàs de l’Albert Lázaro, la seva família va demanar recuperar-lo i fer-lo realitat. I en aquell moment va coincidir amb una oferta de col·laboració de l’Isidre Grau, que veient el material existent es va posar mans a l’obra.

Andreu Salillas explica que sempre ha tingut un gran interès per conèixer coses de la ciutat on viu, furgant en papers i documents gràfics que servissin de testimoni de com va canviant la fesomia urbana, uns canvis cada vegada més accelerats.

El disseny del llibre ha estat a càrrec de Ramon Sauló i l'edició ha tingut el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola. El dimecres 29 de novembre, a les 19 hores, es farà una nova presentació de Més coses de Cerdanyola, a càrrec del director del Museu d’Art de Cerdanyola, Txema Romero, al MAC.