Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L’Escola d’Arts de l’Ateneu ofereix monogràfics d’estiu per a adults
L’Escola d’Arts de l’Ateneu ofereix monogràfics d’estiu per a adults

L’Escola d’Arts de l’Ateneu ofereix monogràfics d’estiu per a adults

10 de juny de 2024 a les 9:26

Les inscripcions es tramiten a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o telemàticament a través del web www.cerdanyola.cat.

Els monogràfics d’estiu per a adults abasten diversos camps de les arts plàstiques. Una primera tongada es farà les darreries de juny i juliol. La segona es farà el mes de setembre.

La professora Dolors Gardeñas proposa el taller de microgimnàtica La respiració, descobrint el cos - obrint la ment. La microgimnàstica es basa en un treball de consciència corporal activa i actua permetent-nos prendre consciència, desbloquejar la respiració, alliberar les tensions físiques, calmar l'estrès i les tensions mentals i emocionals, aprendre bon hàbits corporals i, en definitiva, recuperar l'equilibri cos-ment.

El taller es farà els dies 2 i 4 de juliol (dimarts i dijous). Hi haurà dos grups: matí, de 10 a 12 h i tarda de 19 a 21 h. Cal portar: roba còmoda, una tovalloleta petiteta i una de gran, o un foulard.  El preu és de 33,78 €.

El professor Juancho Pacheco proposa el taller Mòbils a la manera de ... Munari, Calder ... l’objectiu del qual és poder elaborar mòbils per penjar del sostre o de la paret com els treballaven mestre de la talla de Bruno Munari i Alexander Calder. Per aconseguir-ho es treballarà amb diferents tipus de filferros (seccions, dureses i metalls), planxes d'alumini i eines per a treballar en fred el metall sense necessitat de soldar, usant reblons, passadors i unions variades. Finalment podem aplicar color a  les peces realitzades. Els referents artístics del seminari són: Alexander Calder, Bruno Munari, Julio González i Pablo Gargallo. Els materials i les eines (a càrrec de l'escola) seran filferro recuit (diferents mesures), fil de pescar, planxa d'alumini, pintura en spray, corda, retalls tèxtils, paper i cartró, diferents tenalles, tisores, agulla, minitrepant, martell, tas, arcs de serra. Cal portar bata, il·lusió i ganes de passar-s'ho bé.

El curs es farà els dies 3, 10 i 12 de juliol. Dos grups, horaris segons el dia: Matí: de 10:30 a 13:30 h, 11a 13:30 h i 11:30 h. Tarda: de 16 a 19 h, 16 a 18:30 h i 16 a 18:30 h. Preu del taller: 33,78 €.

Cursos després de l'estiu

Passat l'estiu s'han previst monogràfics d'il·lustració digital i ceràmica.

La professora Susana Aranda impartirà el monogràfic Creació d'un GIF amb Procreate. Es farà una il·lustració animada amb les eines del programa de dibuix digital Procreate. Caldrà portar un iPad amb el programa Procreate i un Apple pencil.

El curs és per a persones interessades a partir de 12 anys. Es farà el 23 de setembre de 18 a 21 h. El preu és de 13,45 €

 Pel que fa a la ceràmica la professora Xus Montoya farà un Intensiu de torn. Iniciació a les formes bàsiques, bol i cilindre. Es tracta d'un curs per a iniciar-se en la tècnica del torn i aprendre a pastar, centrar, tornejar i retornejar formes simples i bàsiques com són el bol i el cilindre. Cal portar roba i sabates còmodes i que es puguin embrutar. Només màxim d'alumnes: 4. Preu 56,05 €

Informació dels monogràfics d’estiu per adults de l’Ateneu a  https://www.cerdanyola.cat/cultura/activitats-destiu-lateneu-2024 

Tràmit de sol·licitud d'inscripció a les activitats d'estiu de l'Ateneu https://www.cerdanyola.cat/seu-electronica/tramits/sollicitud-dinscripcio-les-activitats-destiu-de-lateneu

Fulletó informatiu Monogràfics d'estiu adults