Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L’Estratègia de comerç i restauració del Vallès Occidental 2023-2025 anirà al pr...
L’Estratègia de comerç i restauració del Vallès Occidental 2023-2025 anirà al pròxim plenari del Consell Comarcal Reunió del Grup impulsor de comerç i restauració del Vallès Occidentall Foto Consell Comarcal

L’Estratègia de comerç i restauració del Vallès Occidental 2023-2025 anirà al pròxim plenari del Consell Comarcal

17 de març de 2023 a les 8:25

El Grup impulsor de comerç i restauració del Vallès Occidental ha aprovat l’Estratègia comarcal de comerç i restauració del Vallès Occidental 2023-2025, pendent de la seva aprovació pel plenari Consell Comarcal d’aquest mes. L’Estratègia estableix les prioritats d’actuació per dinamitzar el sector i un pla d’acció amb les actuacions prioritàries per aquest 2023.

A partir de l’anàlisi realitzat s’han definit sis línies estratègiques: reforçar el pes en els ens locals, promoure polítiques transversals, impulsar un ecosistema innovador, generar coneixement, acompanyar la professionalització del sector i desplegar 7 àmbits de treball supralocal: locals buits, accessibilitat zones comercials, distribució urbana mercaderies, digitalització, sostenibilitat, posicionaments i difusió, integració i convivència.

Fonts del Consell Comarcal expliquen que l’estratègia vol ser un “full de ruta a seguir, amb orientació flexible i definició de plans d’acció anuals, que seran revisables a partir del seguiment dels resultats, dels canvis de l’entorn, o de les oportunitats que es vagin generant”. En aquest sentit, des de l’organisme comarcal ressalten que s’ha concretat un pressupost orientatiu de gairebé 600 mil euros així com un cronograma anual per a la seva implementació i que, pel desenvolupament de les actuacions i projectes, es podran” establir convenis de col·laboració amb les entitats i ens supracomarcals per dotar de finançament i recursos”.

L’estratègia prioritza, en el desenvolupament enguany del primer pla d’acció,  34 línies d’actuació amb la posada en marxa de 10 projectes singulars, el que suposen un pressupost anual que es situa sobre els 175.000 euros.

Apropteu i Digiemprèn

El mateix dia que es va aprovar aquesta estratègia pel grup impulsor de comerç i restauració del Vallès Occidental es va realitzar una jornada sobre els reptes i oportunitats de la transformació digital en els negocis de proximitat que va comptar amb la presentació de l’app Apropteu i la plataforma Digiemprèn.

Apropteu és un directori de serveis gratuït, que s’adreça tant a comerciants, paradistes, emprenedors/es o a qualsevol empresari/ària del sector com a la mateixa ciutadania, amb l’objectiu de dotar de major competitivitat el comerç de proximitat mitjançant l’ús de la tecnologia i valorar el comerç de proximitat dels nostres pobles i ciutats.

Digiemprèn és un lloc web de formació gratuïta per estar al dia dels temes relacionats amb el comerç en línia. Està adreçat a persones que tenen un negoci físic a peu de carrer i volen obrir un negoci digital, i a persones creadores o artesanes locals, professionals que dissenyen i creen productes de consum i que volen disposar d’un nou canal de venda en línia.