Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'habitatge i el futbol, protagonistes de l'audiència ciutadana
L'habitatge i el futbol, protagonistes de l'audiència ciutadana

L'habitatge i el futbol, protagonistes de l'audiència ciutadana

21 de juliol de 2023 a les 10:59

La necessitat d’habitatge públic per a emergències a Cerdanyola i els preus de l’escola de futbol del Cerdanyola Futbol Club van ser els dos temes protagonistes de l’Audiència Ciutadana del mes de juliol.

José Castro, en nom  de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, va demanar informació sobre com s’està implementant la Llei d’Habitatge a la ciutat. També va preguntar sobre què s’està fent per ampliar el parc públic d’habitatge insistint en l’adequació dels pisos de l’edifici anomenat “de funcionaris” i, per últim, va preguntar com s’està gestionant l’acompanyament  de famílies migrants sense papers de residència o que estan en tràmit.

La regidora de Serveis Socials i Habitatge, Sonia Rodríguez, va dir que estaven analitzant la Llei i que no entra en conflicte amb les competències de les Comunitats Autònomes amb la qual cosa pensa que es pot treballar molt bé. A més, explica que han demanat a la Generalitat declarar Cerdanyola zona de mercat tens i que s’intentarà incloure al proper pressupost una partida per activar un seguit de mesures que ajudin a resoldre els problemes habitacionals.

En aquest sentit, va comentar que s’està treballant per adequar els pisos buits de l’edifici de funcionaris per destinar-los a emergència habitacional i s’està impulsant el tanteig i retracte per ampliar el parc públic d’habitatge. Rodríguez va assegurar que s’està fent un acompanyament de les famílies migrants per trobar alternatives a la seva situació.

Des de l’oposició, es va demanar la convocatòria de la Taula d’Habitatge per tractar totes aquestes qüestions.

Les quotes del futbol

D’altra banda, Laura López, en representació de famílies amb fills i filles que juguen a futbol a les instal·lacions del Cerdanyola Futbol Club, es va queixar de les elevades quotes que han de pagar per tenir els fills matriculats que s’enfilen als 963 euros anuals i la poca rebaixa que hi ha per a les famílies amb germans.

A més, López va dir que les instal·lacions estaven deteriorades i massificades i afirmava no entendre com amb la subvenció de 87 mil euros de l’Ajuntament que rep el Club no es veu per enlloc.

El regidor d’Esports, Óscar Pons, va manifestar que traslladaran al club totes les reivindicacions i estaran a sobre seguint el tema. A més, va afegir que s’estan fent actuacions per millorar les instal·lacions.