Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L'INCASOL confirma la venda de les parcel·les que permetran ampliar tres noves l...
L'INCASOL confirma la venda de les parcel·les que permetran ampliar tres noves línies de llum al Sincrotró Ubicació de les tres parce·les amb què s'ampliarà el Sincrotró (Cedida)

L'INCASOL confirma la venda de les parcel·les que permetran ampliar tres noves línies de llum al Sincrotró

2 de gener de 2023 a les 8:35

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha confirmat l’actuació anunciada pel president de la Generalitat en la seva darrera visita al Sincrotró Alba: la venda de tres parcel·les per a l’ampliació d’aquest equipament científic. Més de 21.000 metres quadrats de superfície serviran per fer tres noves línies de llum per al desenvolupament de fàrmacs, micro-xips i energies verdes.

El consorci públic Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS), encarregat de la gestió del sincrotró Alba, disposarà així de terrenys amb espai per construir tres noves línies de llum (o laboratoris) extra-llargues, que juntament amb la renovació dels actuals acceleradors d’electrons, permetran fer anàlisis més detallats i amb més rapidesa per al desenvolupament de fàrmacs, micro-xips i energies verdes.

 

En concret, l’Incasol anuncia la venda de tres parcel·les que sumen una superfície total de de 21.302,08m2 i amb una edificabilitat que és de 42.615m2 de sostre. Es tracta es parcel·les PC2-05.01, PC2-05.02 i PC2-05.03, per un import total de 13,9 M€, més l’IVA vigent.

Des de l’Incasol subratllen que el Parc de l’Alba de Cerdanyola s’està consolidant “com un dels principals projectes estratègics de Catalunya oferint noves oportunitats d’inversió”. Des de l’Incasol manifesten que al Centre Direccional es construirà “un nou barri sostenible envoltat de naturalesa amb una bona connexió i connectivitat comptant amb habitatges assequibles i amb bones condicions per a viure i treballar”.