Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L’Institut Banús continua apostant per la formació del seu personal docent a tra...
L’Institut Banús continua apostant per la formació del seu personal docent a través de les mobilitats ERASMUS+

L’Institut Banús continua apostant per la formació del seu personal docent a través de les mobilitats ERASMUS+

23 de maig de 2023 a les 7:15

Des de fa uns anys l’Institut Banús promou diferents tipus de mobilitats, tant d’alumnat com de professorat, dins l’espai Europeu.

Aquest cop ha estat el docent Marc Fabregat, professor de Biologia del centre, qui ha gaudit del conveni ERASMUS+ per anar a Grècia a fer el curs “Drama in Education”, impartit per l’actriu, dramaturga i professora de teatre grega Ersi Niaoti.

El curs va tenir lloc del 8 al 12 de maig a la localitat de Piraeus, molt coneguda per ser on es troba el port d’Atenes. L’objectiu principal de la formació era desenvolupar eines per tal d’usar el drama (entès com una pràctica dramàtica del teatre) no només a les assignatures d’arts escèniques, sinó també a d’altres i així fomentar la implicació emocional de l’alumnat.

Això es pot aconseguir a través d’exercicis i dinàmiques de grup on la improvisació esdevé un element clau i on la part emocional de cada individu s’activa, amb més o menys facilitat, per tal de desenvolupar la proposta. Exemples n’hi ha molts, com ara representar físicament un quadre o una escena històrica, fer una improvisació de processos biològics humanitzant les molècules, representar situacions reals per tal de resoldre conflictes a tutoria, etc. No es tracta de generar a cada activitat una obra de teatre, sinó de dirigir petits exercicis dramàtics amb algun objectiu curricular i/o pedagògic concrets.

Un altre objectiu de la mobilitat era establir nous contactes per aconseguir noves mobilitats en un futur. En aquest curs han coincidit docents de 3 països diferents: Polònia, Portugal i Espanya. Degut a la immersió que suposa marxar fora de casa, al llarg de la setmana tots els participants han compartit experiències dins i fora del curs, i aquesta coneixença ha eixamplat les possibilitats de col·laboració en possibles intercanvis per l’alumnat. En definitiva, l’experiència viscuda de ben segur que aportarà canvis en l’enfoc d’algunes classes per tal de motivar encara més l’alumnat i fer que relacionin alguns dels coneixements amb les seves pròpies emocions. 

Galeria d'imatges