Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'OCC homenatja Jordi Morral amb un llibre que recorre la vida i obra del músic...
L'OCC homenatja Jordi Morral amb un llibre que recorre la vida i obra del músic cerdanyolenc

L'OCC homenatja Jordi Morral amb un llibre que recorre la vida i obra del músic cerdanyolenc

11 d'abril de 2023 a les 10:22

L’Orquestra de Cambra de Cerdanyola del Vallès (OCC), amb el suport de l’Ajuntament, ha editat el llibre Per amor a la música. La vida de Jordi Morral i Masià, biografia escrita per Agustí Jiménez. El llibre es presentarà en el Concert de Primavera de l’OCC, el proper diumenge 16 d’abril, a les 19 hores, al Teatre Ateneu.

Jordi Morral i Masià, músic, pedagog i  compositor, va fundar la Coral Cerdanyola al 1958, arribant a actuar al Palau de la Música Catalana, i deixa un important llegat musical, especialment en el gènere de la sardana. El seu biògraf, Agustí Jiménez, explica que la idea del llibre va començar a prendre forma al sortir del Concert de Tardor de 2017 de l’OCC, iniciant un procés de recerca de documentació i testimonis orals per bastir un relat cronològic de la vida de Jordi Morral, marcada per una gran passió per la música, que el va portar a fundar i dirigir la Coral Cerdanyola, composar sardanes i cançons per a piano, i posar en marxa el gran projecte, tota una realitat, de l’ Orquestra de Cambra de Cerdanyola del Vallès.

El llibre ha comptat amb la imprescindible participació de la musicòloga Roser Bursó, que ja havia descobert la figura de Jordi Morral per a un treball universitari sobre patrimoni musical. Bursó explica que Morral va tenir una formació musical molt llarga en el temps, buscant i trobant poc a poc la seva pròpia veu com compositor, començant per fer arranjaments per a coral, establint-se amb plena confiança en el gènere de la sardana i endinsant-se cap al final en la cançó i el piano, ja fos amb lletres pròpies o poemes d’altres.

El fill de Jordi Morral, Ramon Morral i Soldevila, comentava que quan l’Agustí Jiménez li va proposar fer una biografia del seu pare, va veure la gran oportunitat per endreçar tota l’obra musical i activitat artística de Jordi Morral, destacant la figura cabdal de la mare, Dolors Soldevila, vetllant el record de la trajectòria de la Coral Cerdanyola.

 

El llibre Per amor a la música. La vida de Jordi Morral i Masià, que no està a la venda i es farà arribar a socis de l’OCC, ex-membres de la Coral i públic interessat; es presentarà el proper diumenge 16 d’abril, quan acabi el Concert de Primavera de l’Orquestra de Cambra al Teatre Ateneu, i en el marc d’un homenatge a Jordi Morral que comptarà amb la participació de la Cobla Sant Jordi, les acordionistes Queralt i Olga Morral, l’Agrupació Sardanista de Cerdanyola i la Societat Coral El Vallès de Ripollet. Durant l’acte es lliurarà a l’Ajuntament de Ripollet el diapasó que utilitzava Jordi Morral per dirigir la Coral, i que ja utilitzava el seu besavi, Jeroni Monteys Bota, primer director de la Societat Coral El Vallès.

 

Galeria d'imatges