Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'OCC ofereix el seu concert més festiu amb diàlegs primaverals, danses desconeg...
L'OCC ofereix el seu concert més festiu amb diàlegs primaverals, danses desconegudes, Bach i el fi de festa amb Strauss Imatge d'arxiu de l'OCC

L'OCC ofereix el seu concert més festiu amb diàlegs primaverals, danses desconegudes, Bach i el fi de festa amb Strauss

15 de desembre de 2022 a les 12:45

L’Orquestra de Cambra de Cerdanyola ofereix aquest diumenge, 18 de desembre, el seu concert més festiu i familiar, el tradicional Concert de Nadal amb Bach, un diàleg primaveral entre Vivaldi, Richter i Piazolla, el descobriment de les danses de Grant Still i el final de festa amb Strauss i una sorpresa

Audios

Entrevista Kai Gleusteen Concert de Nadal de l'OCC.mp3

Amb la direcció de Kai Gleusteen, l’OCC obrirà la seva actuació amb la peça més clàssica de tot el repertori, el Concert de Brandemburg número 3 de Johann Sebastian Bach, un autor que Gleusteen fa temps que volia portar a Cerdanyola i amb una obra, en sol major i 9 veus individuals, que considera perfecte per iniciar el concert de forma “joiosa i positiva”. Per tancar, el director confessa sentir-se una mica culpable de “repetir un cop més el mateix Danubi o el Tritsch-Tratsch”, però reconeix que el públic s’espera aquests valsos i polques de Johann Strauss. Això sí, Kai Gleusteen avança que hi haurà una sorpresa molt nadalenca en aquesta darrera part del concert.

L’any passat, l’OCC va oferir al seu Concert de Nadal les tres versions de l’Hivern de les Quatre Estacions escrites per Antonio Vivaldi al segle XVII, les estacions “portenyes” d’Astor Piazolla a mitjans de segle XX i la recomposició actual de Max Richter. Ara, l’orquestra proposa un diàleg primaveral entre els mateixos autors amb una aportació de Richter que Gleusteen considera que incorpora elements “cool amb música que entra i fa sentir-te molt bé” o l’accent de tango de Piazolla:

I del tango al folklore amb la col·lecció de Danses del Panamà que William Grant Still, un compositor afroamericà, va escriure al 1948, una peça poc coneguda que Gleusteen considera molt agradable i fàcil d’escoltar.

Les entrades per al Concert de Nadal de l’OCC són a la venda al web de l’entitat -cliqueu- a un preu d’11 euros, realment assequible pel que és habitual en actuacions d’aquestes característiques. El concert es farà diumenge, 18 de desembre, a les 19 hores, al teatre Ateneu.