Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • L'Off-Roser torna a provocar un esclat de vida a la ciutat

L'Off-Roser torna a provocar un esclat de vida a la ciutat

14 de maig de 2024 a les 12:33

L’Off-Roser, les activitats festives que es celebren més enllà dels dies oficials de Festa Major, van tornar a vestir els carrers i places de la ciutat d’una intensa activitat lúdica i cultural amb cites multitudinàries com el Dia de la Dansa, l’Estimbada, l’Altimira Fest o el Holi Roser al costat d’altres de més petit format però de gran qualitat com la Fira d’Art, la Noche del Cante Jondo o l’Acordionada. Fem un repàs a aquestes activitats.

L’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola va tornar a omplir de bellesa el pati del Museu d’Art de la ciutat. Ho va fer durant dos dies consecutius, dissabte i diumenge, amb una exposició a l’aire lliure de creacions molt diverses en estils, temàtiques o materials . Durant aquests dos dies van exposar les seves obres Marutxi Beaumont i Montse Garcia, Manuel Méndez -que també va posar música a aquesta iniciativa artística-, Marga Miralles i Susana López, Carme Campaña, Xavier Ferré i Núria Garcia, Sergi Martínez, Carme Brasó, Montserrat Crespo, Victòria Draper, Grup de tapís, Agnés Navarri, Olga MolinaXantal Grau.

Cerdanyola acollia aguest 11 de maig la XX Acordionada, la trobada anual d’acordionistes organitzada per l’Associació Catalana d’Acordionistes (ACDA) amb la participació de l'Escola Municipal de Música AULOS i la seva professora d’acordió Raquel Prat. El concert final que se celebrarà al gimnàs de l'Institut Gorgs i va comptar també amb la participació del combo 'El funeral del mosquit' acompanyats pel seu professor Marc Canelles. La jornada va tenir també un taller de sardanes amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista de Cerdanyola

Van formar part de la Tuna Universitària de Barcelona, alguns ja als anys 60, i tot han superat els 40 anys. Per això, enfundats amb la vestimenta tradicional d’aquests grups de color negre, amb capa, bandes, escuts i garlandes, la Cuarentuna actuava a la plaça de l’Abat Oliba amb els temes més coneguts d’aquests grups musicals estudiantils i bon humor i de la ma de la Casa d’Aragó de la ciutat.

Anys fa aquest 2024 Batúcamela. El grup de percussions de Cerdanyola celebra el desè aniversari i una bona ocasió per començar a fer festa era la ja consolidada Estimada, trobada de percussions que feia aquest 11 de maig la seva setena edició amb la participació de 8 batucades, a més dels amfitrions, fent cercavila per posar ritme als carrers de la ciutat fins oferir grans actuacions al parc Xarau, amb final de festa amb DJ Eros. Les batucades  que van prendre part van ser, a més dels Batucamela, Diables de Les Corts (Barcelona) , Desterràs (Terrassa), Retumband (Sant Esteve Sesrovires)Diables de Sant Pere Nord (Terrassa)Arritmia (Barberà del Vallès)Diables de Can Sant Joan (Montcada i Reixac)Rauxa de bruixes (Sabadell) i ToquikiToqui (Santa Coloma de Cervelló).

Organitzat per Musikaos, l’Altimira Fest incendiava el parc del Turonet la nit de dissabte amb bades bandes independents sense concessions i  una bona ració de rock, punk, hardcore i també algunes aproximacions a la melodia. Amb obertura local amb els Montflorit i cloenda de luxe amb Cancer Bats, el festival de Musikaos  amb el suport de l’Ajuntament, comptava també amb grups com BlowfuseCobraLe MurFirst Time DeadIce Haven, i els també cerdanyolencs ZIMT.

La Noche del Cante Jondo ortava al teatre Ateneu dos vells coneguts de l’afició que ja havien passat per la Casa de Andalucía, Luis Perdiguero, gità amb arrels a Jerez de la Frontera i nombrosos primers premis a diversos certàmens, i Raúl Montesinos, nascut a La Puebla de Cazalla, Sevilla; guanyador de la Lámpara Minera al 2004 i que ha compartit escenari amb figures com Carmen Linares o El Cabrero. Acompanyant amb les guitarres es tornava a gaudir del saber d’Antonio Carrión, presència habitual als grans esdeveniments de la Casa de Andalucía, guanyador d’un Grammy al 2002 i en possessió dels més prestigiosos premis i reconeixements al món de la guitarra flamenca. El cartell es completava amb l’actuació per obrir nit de María Dávila i el seu quadre flamenc.

La Fundació Roser de Maig i l’Esplai el Roser oferien una nova edició de la festa Holi, festivitat de la primavera a la Índia, amb actuacions musicals i molts colors per donar alegria en una iniciativa que les famílies es fan seves per compartir no només una bona estona, sinó també col·laborar amb el programa de cooperació internacional dels organitzadors.  Gemma Ventura presentava i la música era cosa de DJ Raúl de la Orza.

La celebració del Dia de la Dansa va tornar a omplir de gom a gom la plaça de l’Abat Oliba per assistir a les diferents actuacions de les escoles de ball de la ciutat amb tot tipus de ritmes i estils, del ballet més clàssic a la dansa més contemporània, del flamenc a l’urban, del sèniors a la canalla més petita. L’Escola de Flamenc de la Casa de Andalucía, Multi-Sport Escola de Ball, Escola Qóreo Dance Studio , Associació Dansara, l’Escola Roger's i l’Escola de Dansa Ateneu  omplien de vida la tarda d’aquest 12 de maig.

 

Galeria d'imatges