Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • L’Oficina de Promoció Empresarial celebra el seu primer aniversari
L’Oficina de Promoció Empresarial celebra el seu primer aniversari

L’Oficina de Promoció Empresarial celebra el seu primer aniversari

10 de gener de 2024 a les 9:03

Durant el primer any de funcionament, l'Oficina, ubicada a les dependències del Servei d’Urbanisme (carrer de Lluís Companys, 1), ha atès més de 1.000 consultes.

L’Oficina de Promoció Empresarial (OPE) ja ha celebrat el seu primer any de vida atenent a persones emprenedores i empreses, comerços i professionals, centralitzant la informació i coordinant la tramitació dels diferents serveis municipals que intervenen en una activitat econòmica. 

L’Oficina, fruit d’un acord entre el govern municipal i Junts per Cerdanyola en el passat mandat, ha atès més de 1.000 consultes en aquest període. Han estat consultes relacionades amb l'obertura d'activitats, canvis de titularitat, sol·licituds de llicències ambientals, ajuts o subvencions, entre d'altres. L'OPE ha integrat tots els tràmits i serveis municipals que són necessaris per realitzar o iniciar una activitat empresarial.

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, ha destacat el paper d’aquest servei en l’emprenedoria empresarial i comercial de la ciutat i ha manifestat que es continuarà treballant en pro del seu creixement. 

Catàleg de Serveis

L’oficina disposa d'un catàleg de serveis. S'ofereix assessorament en l'àmbit tècnic i jurídic a les consultes derivades de la implantació d'activitats i compliment de normativa sectorials i de tramitació; informació i assessorament individualitzat prestat per professionals de l'àmbit específic sobre el qual es fa la consulta; sessions grupals on s'informa dels aspectes relacionats amb la creació d'una empresa; accés a càpsules formatives per assolir coneixements bàsics de com fer un pla d'empresa i posterior assessorament personalitzat de l'equip tècnic d'emprenedoria; informació sobre formació empresarial; informació sobre ajuts o subvencions. Tanmateix, durant aquests últims mesos, l'OPE està oferint assessoraments totalment gratuïts de la mà d'una consultoria de negoci per ajudar a créixer a les empreses del municipi.

D'una banda, els usuaris poden disposar d'una borsa d'hores de consultoria per dur a terme acompanyaments puntuals. En aquest sentit, s'ofereixen assessoraments especialitzats en matèria de digitalització i tecnologies de la informació i la comunicació, assessorament legal respecte de qualsevol marc normatiu, assessorament sobre eines i canals de finançament, màrqueting estratègic, màrqueting digital, internacionalització, innovació, gestió empresarial, organització, logística i recursos humans.

D'altra banda, també s'ofereix un servei de mentoratge per a les persones que necessitin un pla de treball personalitzat per aprofitar al màxim el seu desenvolupament competencial.

Amb cita prèvia

Aquest servei atén les consultes amb cita prèvia. Es pot demanar a través del web de l’oficina (www.cerdanyola.cat/ope), mitjançant correu electrònic (ope@cerdanyola.cat) o via telefònica (93.580.88.88/extensió 3451 i 2113). També es pot sol·licitar presencialment al carrer Lluís Companys número 1. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 8.30h a 14.30h i els dimarts i dijous també de 15 h a 18 h.