Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L’oposició demana al nou govern que dialogui tot i tenir majoria absoluta
L’oposició demana al nou govern que dialogui tot i tenir majoria absoluta

L’oposició demana al nou govern que dialogui tot i tenir majoria absoluta

31 de maig de 2023 a les 9:25

Representants de diversos grups municipals van reclamar al futur govern de l’Ajuntament que tot i la majoria absoluta de què disposarà el PSC al pròxim Consistori dialogui amb les restants forces polítiques de la ciutat.

Diverses grups de l’oposició van felicitar al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), durant l’última sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola d’aquest mandat, pels resultats obtinguts en les eleccions municipals d’aquest 28 de maig. Els diferents grups, però, reclamen que hi hagi diàleg malgrat la majoria absoluta de què disposarà el futur govern a partir del 17 de juny, plenari de constitució del nou Consistori.

Albert Turon, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (PSC), considera que el resultat obtingut pel PSC és històric i desitja al nou govern “tota la sort i molts encerts”, però també recorda que, com deia el tiet Ben Parker a Spiderman, “un gran poder comporta una gran responsabilitat”.

Des d’En Comú Podem, Cecilia Collado també es sumava a les felicitacions però admetia que les majoria no li agraden i reclamava diàleg al nou govern, criticant que en la darrera fase del mandat ha faltat aquesta entesa.

També Gorka Samaniego, regidor de Ciutadans, felicitava al PSC i demanava a l’alcalde de Cerdanyola que els acords presos amb la formació taronja durant aquest mandat que encara no s’han complert es facin realitat durant el pròxim mandat.

L'etern debat dels reconeixements d'obligacions

En el debat dels punts a aprovació, la sessió només incloïa un gruix de 13 punts de reconeixements d’obligacions per serveis prestats al Servei Municipal d’Esports; 2 de reconeixements d’obligacions per serveis prestats al Servei Municipal d’Espai Públic i 2 més per serveis prestats a Promoció Econòmica i Salut Pública.

Cecilia Collado indica que es paguen amb aquest sistema 200.000 euros, sent la majoria d’esports, tot i les facilitats donades durant el mandat per desencallar les seves problemàtiques. Collado espera la municipalització dels contractes a través de l’empresa municipal Cerdanyola Promocions.

Per la seva banda, el regidor d’ERC Íñigo Enterria manifestava que hi ha una sentència judicial que parla de Cerdanyola i fa referència a irregularitats comptables per aquest procediment de reconeixement d’obligacions. Enterria plantejava al govern la necessitat de canviar l’organització municipal per poder finalitzar amb aquesta problemàtica.

El regidor de Finances, Javier Sánchez, insistia en què les factures que comporten aquests reconeixements d’obligacions no són “ni irregulars ni incorrectes” i destacava que estan prop de licitar-se els contractes que evitin aquesta situació. Sánchez apunta, però, que un reconeixement d’obligacions “puntual sempre serà inevitable” i que la responsabilitat del govern és complir amb un proveïdor que ha fet la feina i o el servei que se li ha encarregat.

Íñigo Enterria admetia que les factures no són irregulars, però afegia que “el que és irregular és encarregar una feina sense tenir contracte”.

El punt es va aprovar amb el suport del govern, l’oposició d’En Comú Podem i l’abstenció de la resta de l’oposició.