La benedicció dels animals dels Tres Tombs serà a Ca n'Ortadó
30 de desembre de 2005 a les 0:00La passada dels Tres Tombs canviarà el seu itinerari el pròxim 15 de gener a causa de les obres que es realitzen a la ciutat i farà la benedicció dels animals a la plaça de Sant Ramon, davant del museu de Ca n'Ortadó, en comptes de l'escenari habitual de l'església de Sant Martí. Aquesta serà la principal novetat del programa que ha preparat l'associació Arriers de San Antoni Abat i que ès celebrarà durant tot el cap de setmana del 13 al 15 de gener amb activitats molt diverses.
Els actes festius s'iniciaran divendres, 13 de gener, amb el pas de banderers i la rebuda de la bandera infantil al col.legi Serraparera. Josep Manel Vidal, Carles Sin i Txema Romero seran els banderers d'aquesta edició de la festa de Sant Antoni Abat, mentre que els banderers infantils seran Natàlia Santos, Lorena Vilches i Judit Casamitjana.
Una de les novetats que també remarquen els organitzadors arribarà dissabte, 14 de gener, amb la celebració d'un taller per decorar amb flors els carruatges que realitzarà Bambalina amb el suport enguany de la secció infantil de l'esbart dansaire Sant Marçal. Serà a les 12 del migdia a l'Ateneu de Cultura.
Posteriorment es farà un concert amb la Coral Cerdanyola, la coral Rondalla de l'esplai La Caixa i la participació per primer cop d'una coral de swing, en aquest cas de la coral d'El Musical de Bellaterra.
El dia gran de la festa, però, serà la cercavila de cavalls i carruatges que arribarà el dia 15 precedit per l'esclat dels Trabucaires de Cerdanyola i l'ofici de la missa amb la participació de la Coral Collserola. La passada dels Tres Tombs canvia enguany el seu recorregut i serà molt similar al de la cavalcada de Reis del dia 5 de gener. Sortirà com és habitual del PTV per passar pels carrers de Sant Ramon, Anselm Clavé, Mare de Deu del Pilar, plaça de Sant Ramon, Sant Casimir, Francolí, Santa Anna Avinguda de Catalunya, Lluís Companys i novament Mare de Deu del Pilar, Anselm Clavé i Sant Ramon. La principal novetat és que la benedicció es farà davant el museu Ortadó-Maymó.
Xavier Aguado, un dels membres dels Arriers de Sant Antoni Abat, destaca que, tot i que encara és prematur donar xifres concretes, aproximadament uns 40 carruatges participaran a la festa, cosa que considera que referma la consolidació de la passada a Cerdanyola. A més, Aguado destaca que "cada vegada hi ha més carros de gent de Cerdanyola" que, en moltes ocasions, els han restaurat.
Aguado remarca que, precisament, l'objectiu de crear l'entitat i organitzar els Tres Tombs a Cerdanyola era aconseguir la participació popular i despertar l'interès en recordar com era la ciutat fa uns anys i "aportar vivències comunes". Xavier Aguado indica que el desig dels arriers era confirmar "la voluntat de saber com eren les coses per poder mantenir-les".
Els Arriers de Sant Antoni Abat han editat una revista amb informació sobre la passada i les tradicions que es distribuirà per la ciutat.