Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Campanya del Mil·lenni exigeix assolir l'educació primària universal
La Campanya del Mil·lenni exigeix assolir l'educació primària universal

La Campanya del Mil·lenni exigeix assolir l'educació primària universal

30 de juny de 2008 a les 0:00

L’assoliment de l'ensenyament primari universal és un dels 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, primer pla internacional de les Nacions Unides per acabar amb la pobresa i que relaciona per primera vegada la lluita contra la pobresa no només amb la fam, sinó també amb la sanitat, l'educació, la igualtat de gènere i la sostenibilitat mediambiental.

Les Nacions Unides estan impulsant la Campanya del Mil·lenni des de l’any 2000, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i fomentar la seva participació perquè exigeixin als seus governs el compliment dels 8 objectius. Cerdanyola fa tres anys que s’ha adherit a la campanya i enguany celebrava una festa solidària per exigir que al 2015 es pugui garantir que tots els nens i nenes finalitzin un cicle complet d’ensenyament primari i s’elimini la desigualtat de gènere en l’ensenyament.

Els objectius de la Campanya del Mil·lenni són tan ambiciosos com indispensables, i l’Ajuntament de Cerdanyola aporta el seu gra de sorra en la lluita contra la desigualtat i la injustícia social al món. El principal objectiu en l’àmbit de la solidaritat és impulsar el paper de l’Ajuntament com a agent de cooperació directa. Actualment, Cerdanyola,  juntament amb Sitges i Granollers, forma part d’un projecte pilot en xarxa posat en marxa per la Diputació de Barcelona per encetar diferents programes en diverses ciutats del nord d’Àfrica.

Catorze entitats que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional van estar presents a la festa per informar i difondre la seva tasca. Tothom pot pensar en les grans organitzacions d’ajuda al desenvolupament, autèntiques multinacionals de la solidaritat pel seu àmbit d’actuació i capacitat logística. Però, ¿és possible treballar en la cooperació internacional des d’un grup estrictament local? La tasca que, per exemple, està duent a terme des de fa 10 anys l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a d’Àfrica (ADIA) ens dóna la resposta.

A més de la presència de les organitzacions de cooperació internacional que treballen a Cerdanyola, la festa de la solidaritat va comptar també amb altres propostes, com l’actuació de Pallassos Sense Fronteres, balls africans, ritmes brasilers, músiques del món i l’exposició fotogràfica Escoles d’altres móns, del fotoperiodista Kim Manresa. Són fotografies que més enllà del seu valor artístic i les històries que contenen poden, perquè no, ajudar a canviar el món.

En tot cas, canviar el món és una responsabilitat col·lectiva i de tots i totes depèn que el 2015 fixat per assolir els objectius del mil·lenni sigui per a milions de nens i nenes una data de futur i esperança o una data més del calendari de l’oblit i la vergonya.

En els pròxims dies us desgranarem, tant en aquest diari digital com als informatius de Cerdanyola Ràdio 105.3 FM, els objectius i activitats de totes les entitats que van participar a la Mostra d'Associacions de la Festa de la Solidaritat.

Galeria d'imatges