Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La candidata al Parlament, Lourdes Ciuró, reivindica la presidència per a 'Junts...
La candidata al Parlament, Lourdes Ciuró, reivindica la presidència per a 'Junts' per ser qui millor defensa els interessos dels catalans

La candidata al Parlament, Lourdes Ciuró, reivindica la presidència per a 'Junts' per ser qui millor defensa els interessos dels catalans

9 de maig de 2024 a les 11:22

L’exconsellera de Justícia i número 21 a les llistes de Junts per Catalunya per aquestes eleccions del proper 12 de maig ha participat en una trobada amb afiliats i dirigents locals de Junts per Catalunya.

La candidata a les eleccions autonòmiques del proper dia 12 de maig per Junts per Catalunya, Lourdes Ciuró, afirma a Cerdanyola que la seva formació surt a guanyar per aconseguir un bon govern per a Catalunya. Junts, assegura, no té cap dependència ni deu cap favor i, per tant, és la formació política que millor pot defensar només allò que convé als catalans. 

Durant el decurs d'una trobada amb dirigents, afiliats i simpatitzants de Cerdanyola, Ciuró reconeixia que a dia d’avui encara hi ha molts indecisos i a tots ells cal demanar-los que diumenge vagin a votar, perquè és un dret fonamental, i que ho facin per Junts per Catalunya, siguin o no independentistes. Insisteix en que cal aconseguir un bon govern, que sigui contundent defensant un nou pacte fiscal a Madrid perquè funcionin els nostres serveis socials, l’atenció sanitària i l’educació. Ciuró afirma que “ja no podem aguantar més com a país amb un dèficit que ens tenalla i amb una força política que, si fos el cas, seria servil als interessos de la Moncloa”. A més, Ciuró destaca que amb una victòria de Junts seria possible el retorn del president Puigdemont després “d’haver estat foragitat per un 155 il·legítim”. 

Al 40 per cent d’indecisos que, segons les enquestes encara hi ha per a les eleccions al Parlament de Catalunya, Lourdes Ciuró els hi demana fer un cop de cap per Catalunya. A més del pacte fiscal per tal de millorar els serveis públics catalans, la candidata exigeix ser respectats com a nació i en cas de voler decidir el nostre futur, que ho puguem fer democràticament. Això, afegeix Ciuró, només passa per “un govern fort i desacomplexat”. 

Des de Junts per Catalunya reiteren, una vegada més, que en un escenari de pactes, la seva prioritat seria ERC, formació a la que li demana que, d’una vegada per totes, es manifesti al respecte. Els fets, que no les paraules, evidenciarien, segons Lourdes Ciuró, que la predilecció dels republicans seria ara per ara el PSC. Ciuró ho lamenta i demana als dirigents d’ERC que donin suport a Puigdemont per “poder fer un govern independentista i amb clau exclusiva catalana”, que no es sotmeti a la Moncloa. 

Pel que fa als 5 dies de reflexió de Pedro Sánchez per decidir sobre el seu futur a la presidència del govern de l’estat, Lourdes Ciuró ho considera “una juguesca molt barroera” duta a terme en veure el possible triomf de Puigdemont, al mateix temps que revalida les seves estratègies dins el partit socialista tancant files. 

La candidata manifesta que Junts “no està en aquest fang espanyol entre PP i PSOE” i lamenta la que considera una maniobra de mal gust per intentar espanyolitzar les eleccions de Catalunya.

Galeria d'imatges