Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La CGT alerta del possible tancament estival de l'oficina de Trànsit de Sabadell
La CGT alerta del possible tancament estival de l'oficina de Trànsit de Sabadell Foto de Sindre Fs: https://www.pexels.com

La CGT alerta del possible tancament estival de l'oficina de Trànsit de Sabadell

7 de juny de 2023 a les 7:48

La central sindical CGT alerta que l’oficina de la Direcció General de Trànsit de Sabadell, la més pròxima a Cerdanyola, podria tancar aquest estiu “per manca de personal d'atenció al públic”, al temps que avisen també de la possibilitat de la suspensió dels exàmens teòrics del carnet de conduir en aquest local.

La CGT denuncia que les plantilles de l'oficina local de Trànsit ha anat disminuint arreu, però asseguren que “a Sabadell ha arribat a una situació límit”. El sindicat apunta que aquesta reducció de personal és deguda a motius diversos com “les jubilacions (plantilla molt envellida amb una mitjana propera als 60 anys), els trasllats a altres organismes de l'administració en concursos de trasllat i la no incorporació de nou personal”.

Així, segons la CGT, la plantilla teòrica a Sabadell és de 58 persones - tant el personal d'oficina com el personal examinador-, però aquest estiu “es quedarà a Sabadell únicament una persona per atendre el públic per a tots els tràmits i una altra per als exàmens teòrics del carnet de conduir”. Això, afegeixen, pot fer que s'arribi a l'extrem d'haver de tancar l'oficina de Sabadell per manca de personal d'atenció al públic i la suspensió dels exàmens teòrics del carnet de conduir, “amb els problemes que aquesta situació pot generar a la ciutadania que veurà impedit el dret a l'accés gratuït a un servei públic”.

Des de la CGT apunten també que la situació de l’oficina de la DGT de Barcelona “no és millor” i que aquesta situació “pot afectar més de 5 milions de persones” no només de la província de Barcelona sinó també, “atès el col·lapse” que pateixen les Prefectures de Tarragona i Girona, de la resta de Catalunya que acaben “intentant agafar cita prèvia on sigui”.