Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La CGT convoca vaga indefinida a la residència Joan XXIII
La CGT convoca vaga indefinida a la residència Joan XXIII

La CGT convoca vaga indefinida a la residència Joan XXIII

19 de maig de 2023 a les 9:11

La secció sindical de la CGT de la residència, que atèn persones amb discapacitat intel·lectual, ha convocat la vaga per reclamar “una millora salarial després d’una pèrdua de poder adquisitiu proper al 20% en els darrers quinze anys” i denuncia uns serveis mínims “abusius” que suposen a la pràctica que no poden exercir el dret a la vaga.

La plataforma reivindicativa passar per l’augment del 20% del sou amb eliminació de la doble escala salarial, l’apropament de les condicions laborals a les de les residències de gestió pública -la Joan XXIII la gestiona L’Onada Serveis- o la facilitació de la conciliació laboral i familiar, entre d’altres qüestions.

El sindicat convocant recorda que la seva feina de cures es caracteritza per donar suport a un col·lectiu vulnerable i sense veu i durant la pandèmia van ser un dels serveis essencials per garantir la continuïtat del , tot i que ha estat sempre una tasca professional “oblidada i menyspreada”.

Els representants dels treballadors manifesten la major part de la plantilla “està sota el llindar de la pobresa” en una realitat “intolerable” que és  “la prova de la postergació” del sector quan per oferir un bon servei als residents és “imprescindible que les treballadores puguin viure amb dignitat”.

El sindicat demana al departament de Drets Socials de la Generalitat que formi part de les negociacions amb L’Onada serveis per portar a terme una sortida que garanteixi la nostra dignitat professional i convidem també a totes les treballadores del sector a donar suport a la nostra vaga indefinida.

La CGT denuncia l’establiment d’uns serveis mínims abusius en què han de treballar “com en un dia festiu, que és igual al que fem cada dia”. El sindicat subratlla que “si fer vaga no canvia res, vol dir que L’Onada serveis ha estat prestant uns serveis de mínims durant aquests darrers anys” i que ha estat l’empresa gestora la que “ha estat fent una vaga encoberta per assegurar el seu benefici econòmic en detriment de la qualitat del servei” i del dret dels de la plantilla a convocar vaga.

Igualment, la CGT denuncia que els treballadors han de postergar  els seus drets “per garantir beneficis econòmics d’empreses que any rere any tanquen balanços milionaris i no paren d’expandir el seu negoci” al sector de les cures i critiquen igualment els sindicats majoritaris perquè asseguren que “pacten convenis a la baixa amb pujades salarials insignificants i pèrdua sistemàtica” de drets.

Des del sindicat convocant remarquen que les cures no poden ser un negoci i que el dret de les persones a ser ateses dignament “no pot estar mai trepitjat pel dret de les empreses a lucrar-se a costa del nostre esforç”.

La Residència Joan XXIII és un centre per a persones amb discapacitat intel·lectual que requereixen de suport especialitzat, amb o sense problemes de salut greus afegits o trastorns de conducta. Està ubicat al municipi al parc de Collserola, és de titularitat pública i està gestionat per L’Onada Serveis des de gener de 2017. El sindicat convocant indica que té 64 treballadors que cuiden 52 persones.