Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • La CGT reclama a la Generalitat que assumeixi la gestió directa de la residència...
La CGT reclama a la Generalitat que assumeixi la gestió directa de la residència Joan XXIII Representants de la CGT a la residència Joan XXIII de Cerdanyola en roda de premsa (Foto CGT)

La CGT reclama a la Generalitat que assumeixi la gestió directa de la residència Joan XXIII

23 de gener de 2024 a les 12:52

Després de 8 mesos de vaga a la residència Joan XXIII, que atén persones amb discapacitat intel·lectual, la CGT -impulsora de les mobilitzacions, reclama a la Generalitat que assumeixi la gestió directa un cop la concessionària L’Onada Serveis ha renunciat al contracte.

 

La CGT informa que L’Onada Serveis ha renunciat al contracte que tenia amb el departament de Drets Socials perquè la realització de la vaga i “l'establiment d'uns serveis mínims del 100% al tractar-se d'un servei essencial” va obligar l’empresa a incrementar el nombre de treballadors “per tal d’assegurar que es complien les ràtios de professionals en servei per residents”. Des de la CGT consideren que aquest fet dona la raó als representants sindicals de la plantilla cerdanyolenca “que feia anys denunciaven estar treballant per sota de les ràtios legals” i que, segons apunta Agustí Yáñez, delegat de la CGT, “el nostre dret a vaga estigui, a la pràctica, negat i creï una situació paradoxal".

 

Una altra de les delegades del sindicat, Sara Martín, ressalta que la renúncia del contracte porta a la plantilla a una situació “incerta i inestable que augmenta la seva precarietat laboral. Des de la CGT respon a “una reducció del lucre en haver de contractar més personal per imposició dels serveis mínims decretats”.

 

Davant d’això, el sindicat reclama a la Generalitat l’equiparació de les condicions de la plantilla amb el personal públic que presta els mateixos serveis i consideren que per això la via a seguir és “internalitzar la residència i que la Generalitat n’assumeixi la gestió directa”.

 

Agustí Yánez afegeix que no es pot permetre que serveis públics essencials com els de la residència Joan XXIII “alimentin el lucre empresarial”, un fet que manifesta és “radicalment contrari a la seva naturalesa”. El delegat de la CGT a la residència cerdanyolenca critica que les “empreses retallen i retallen per guanyar concursos públics, patint residents i treballadores les conseqüències” i manifesta que aquestes retallades acaben amb una vaga perquè la situació per als treballadors “és insostenible”.