Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La col·lecció de Cal Peret Boter ja està tota al Museu de Ca n’Oliver
La col·lecció de Cal Peret Boter ja està tota al Museu de Ca n’Oliver Transportant una de les peces

La col·lecció de Cal Peret Boter ja està tota al Museu de Ca n’Oliver

14 de març de 2023 a les 10:46

Es traslladen i es munten un carro i una pesadora de botes, les peces més voluminoses de la col·lecció

Aquests dies amb la brigada municipal s'ha realitzat el transport dels darrers objectes - els més voluminosos- al museu de Ca n’Oliver. Ja fa un temps el gruix d’aquesta important col·lecció d’estris ja va ser traslladada. El passat divendres 10 de març s'ha muntat la pesadora de botes amb la col·laboració del CRAC i La Constància.

La col·lecció de Cal Pere Boter és un conjunt de més de 200 objectes relacionats amb el treball agrícola, la boteria i la viticultura en general i que procedeixen tant de Cerdanyola del Vallès com d'altres indrets de Catalunya i el sud de França. La col·lecció ha estat cedida per Joan Costa i Maria Rosa Virgili, de la família Costa de Cerdanyola del Vallès, que ha estat històricament vinculada a la producció de botes i a la comercialització de vi.

El carro i la pesadora de botes

Els dos objectes traslladats són un carro petit i una pesadora de botes de fabricació francesa. En tots dos casos les peces quedaran exposades permanentment a l’entrada i al vestíbul de la primera planta del museu, on lluiran de manera important, a la vegada que evocaran el passat agrícola de Cerdanyola del Vallès.

Una part de la col·lecció es podrà veure amb motiu de l'exposició "Al Vallès, som gent de vinya" que acollirà el Museu a partir de principis de setembre. Es tracta d'una mostra coproduïda amb altres museus de la comarca i que està itinerant des del 2022.

Des del Museu d'Història esperen que en un futur proper aquest important fons, així com altres que han estat cedits a l’Ajuntament, es pugin integrar a un ambiciós projecte museogràfic vinculat a la consolidació d’un Parc Històric i Arqueològic de Cerdanyola del Vallès.

Galeria d'imatges