Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La Comissió Executiva del Projecte de Ciutat es constituirà sense l'oposició
La Comissió Executiva del Projecte de Ciutat es constituirà sense l'oposició

La Comissió Executiva del Projecte de Ciutat es constituirà sense l'oposició

5 de març de 2003 a les 0:00

La Comissió Executiva del Projecte Ciutat es constituirà demà a les 19 .30 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cerdanyola, però els grups de l’oposició municipal –ICV, CiU i PP- han afirmat avui en roda de premsa que no participaran en la constitució d'aquest organisme.

Responsables municipals indiquen que, a més de la constitució de la Comissió Executiva del Projecte de Ciutat, en el decurs d’aquesta primera reunió es presentaran els resultats de l’estudi demogràfic sobre Cerdanyola encarregat al Centre d’Estudis Demogràfics.

Fonts municipals manifesten que la Comissió Executiva la formaran 50 persones que responen a la representació de "les principals sensibilitats polítiques, socials i econòmiques de Cerdanyola", que estarà presidida per l’alcaldessa, Cristina Real, i que comptarà amb representants de les principals institucions de Cerdanyola així com representants dels Consells Municipals i ciutadans i ciutadanes designats per la Comissió Política. La comissió també hauria de comptar, inicialment, amb els representants de tots els grups polítics presents al Consistori.

No obstant això, els grups municipals d’ICV, CiU i PP han confirmat aquest migdia que no acudiran a l'acte ja que es consideren exclosos del Projecte de Ciutat per l’equip de govern municipal perquè en fa un ús electoralista del projecte.

El portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Toni Morral, indica que l'ordre del dia de la reunió constitutiva de la Comissió Executiva del Projecte de Ciutat dedica un punt a que els representants dels grups municipals donin la seva opinió, però Morral remarca que aquesta intervenció serà impossible "en coherència" amb la postura que han mantingut fins ara després que abandonessin ja la Comissió Política del projecte. Morral acusa l'equip de govern de "governar de manera autista" al no atendre la decisió dels grups de l'oposició d'abandonar la Comissió Política si el Projecte de Ciutat no es paralitzava fins després de la celebració d'eleccions municipals i destaca que decisions d'aquest tipus s'han de prendre al principi d'un mandat i no al final.

La portaveu de Convergència i Unió (CiU), Consol Pla, indica, per la seva banda, que "no és cert que la comissió representi les principals sensibilitats" polítiques, socials i econòmiques de Cerdanyola, perquè l’oposició "no hi serà". Pla considera important que els ciutadans coneguin que els grups de l'oposició no participen al Projecte de Ciutat perquè el govern de l'Ajuntament fa "un ús inadequat" d'ell i que no s'informi d'això a les reunions que es realitzen dins el projecte.

Per la seva banda, el portaveu del Partit Popular (PP), Antonio González, reitera les crítiques a un ús partidista d'un Projecte de Ciutat que, segons afirma, compta amb molt poca assistència als Tallers de Participació que s'hi realitzen.

Les funcions de la Comissió Executiva que es constyitueix demà són:

  • control de l’equip de treball i la validació de les seves actuacions,

  • la validació de la diagnosi del municipi,

  • ser referència en el procés i coordinar-lo,

  • validar l'elaboració dels objectius, ser el nucli central de l’aportació de projectes estratègics,

  • impulsar –mitjançant un compromís mutu- la implantació d’aquests projectes estratègics i, finalment, representar externament el Projecte.

En la reunió de demà també es presentaran els resultats de l’estudi demogràfic encarregat per l’Oficina el Projecte de Ciutat al Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Aquest estudi ha estat elaborat pels professors Daniel Devolder i Joaquín Recaño. Aquests són els primers resultats dels quatre estudis encarregats per tal de dibuixar el diagnòstic del Projecte de Ciutat.